RockStation

Nagy a teher rajtunk: Teher - Demo (2013)

2013. augusztus 01. - KoaX

Teherr.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy nem nagy feladat zenéről firkálni. Minden idióta meg tudja csinálni, hogy leírja, mit gondol, még Én is. Mégis úgy gondolom, hogy azért néha itt a RockStation-nél nem vagyunk könnyű helyzetben. Természetesen van, hogy olyan zenét kapunk ki, ami mondjuk annyira nem áll közel hozzánk, de nincs mese, bevállaljuk, vagy éppenséggel egy marhára rövid anyagról kell írni valami tartalmasat. Főleg az EP-k tudják megnehezíteni a dolog, mármint az én részemről. Ilyenkor jó esetben kapunk négy-öt számot, és arról kell véleményt alkotni, de az esetek többségében csak két-három szám áll a rendelkezésünkre. A Teher zenekar meg úgy gondolta, hogy még inkább megnehezíti a dolgomat, mert csak egy számot küldtek nekem, amivel tényleg nincs könnyű dolgom.

TEher.jpg
A Szentesi trió saját elmondása szerint groove metalt játszik, de én több ízt is éreztem ebben a szerzeményben. A Csoportos Magány című dalban, mintha lenne nekem egy kicsi a nem sokára nálunk is koncertező Hatebreed-ből, van benne talán kicsi Soulfly is, na meg persze Ektomorf. A dalról igazából rosszat nem nagyon akarok írni, mert van benne valami, ami tetszik. Van benne húzás, de azért erősen érződik, hogy ez csak egy demo, úgymond szárnypróbálgatás. A hangzáson mindenképpen kell csiszolni. Ez nem is lehet igazán vita tárgya, de egy alapos, profi master után eléggé jó anyagot lehet kihozni a dalból. Különösen érdekes, hogy magyarul tolják a srácok, és ez nem megy át az ultra gagyiba, de azért még nem egy ős Tankcsapda.

A tanács a tökéletes recepthez pedig a következő, na jó a tökéletes túlzás, mert nem vagyok egy mágus, de úgy gondolom, hogy sok gyakorlással, jó felvételekkel a zenekar még viheti is valamire. Kevés az olyan zenekar, akik magyar szöveggel még tudják is vinni valamire. Várjuk a srácok jelentkezését, amikor már az új albumot tarthatjuk a kacsónkban. Addig eléritek őket ITT. Béke, szeretet, groove.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr915436106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum