RockStation

Botrányosan jó volt az első hazai Lock Up koncert!

2013. augusztus 02. - sunthatneversets

Lock Up.jpg

Végre ismét egy olyan bandát láttam, akiket ezelőtt még sose. Pedig lehet, hogy lehetőségem is lett volna rá, de valamiért nem jött össze eddig. Most megtört a jég, ráadásul az egyik kedvenc szórakozóhelyemen, a Dürer kertben őrültem meg a Lock Up grindcore dózisaira. Mondjuk azért elég para volt a koncert előtt nemegyszer felröppenő hír, hogy mégse lesz megtartva a buli. Szerencsére sikerült megoldani a problémát (nem nagyon fogyott az elővételes jegy), és ezen a szép júliusi estén végre itt volt a szupercsapat, a Lock Up. (A kép nem a helyszínen készült)

Mint említettem a Dürer kertben került megrendezésre a grindcore mulatság, a kerthelyiségbe térve ismerős arcokba botlottunk. Ott van Tompa az At The Gatesből, ott van  Anton Reisenegger a Pentagramból… Király, itt vannak lesz buli! Kedvenc zenekarom, kedvenc basszusgitárosát még nem láttam sehol (Shane Embury/Napalm Death), el akartam kapni egy fotóra, tudom, hogy szeret velem fényképezkedni. Később sikerült. Kissé unott fejjel sétálgatott a Dürerben, hol a kerthelyiségben, hol kint az utcán.

Mint megtudtuk, volt valami gebasz a cuccal, ami nem igazán tetszett a főhőseinknek, így már értettük a rosszkedvet, ami látszódott rajtuk…. Amikor kirakták a két darab pólójukat (ami a Kill With Hate merch mellett jóformán eltörpült), onnan kezdve már tudtuk, hogy tuti lesz koncert. Legalábbis nem néznénk ki belőlük, hogy csak árulnak, de nem játszanak…. :D

lockup.jpg
Aki hozzászokott már a jó magyar koncertekhez, főleg, ha hétköznap van, az nagyon jól tudja, hogy hogyan is kezdődik az este. Igen, első a sörvétel, második a csúszás. Itt is sikerült mind a kettőt betartani, ha jól emlékszem durván 20 perc késéssel kezdődött az Another Way koncertje.

Tudni kell, hogy nem rég jelent meg a legújabb lemezük, ahol már nem hallani Karsay Mátét, ugyanis Gida vette át az ének szerepét, Máté sajnos már nem tagja a zenekarnak. A Liszkai tesók és Gida engem meggyőzött, hogy az AW még mindig kurva jó banda. Az új lemezen annyira nem tetszett az ének, viszont élőben sokkal másabb az egész, király kezdés volt az estének!

Lassan ki lehet nevezni „Merchandise királyoknak vagy a death metal vásár koronázatlan uralkodóinak” a Kill With Hate zenekart. Több féle póló, trikó, felvarrók, baseball sapkák és természetesen hanganyag mellett, tényleg eltörpült a Lock Up két féle pólója a merch asztalnál.

Szóval, ez a banda, akik ebben az évben, hála Istennek (vagy Sátánnak) igen jól pörögnek (például tegnapelőtt léptek fel a Wacken Metal fesztiválon!), mindig jó koncertet adnak. Nemrégiben jelent meg a Voices of Obleraiton nagylemezük, amiről csak pozitív kritikákat kaptak a srácok, joggal. A főzenekarhoz illő, gyorsabb, darálósabb dalokat választották. A lelkes publikum szépen meg is mozdult. Ilyenkor örülök a mellettem álló hosszú hajú embereknek, hiszen úgy pörgetik a rőzsét, hogy akármelyik ventilátor megirigyelhetné a teljesítményt. Elég üdítően hatott a kisteremben lévő 40.000 fok mellett. Régebbi és újabb dalok közül válogattak, két személyes kedvencem is elhangzott, az Anal Angel és az Epistle of fire. Tömör gyönyör.

Sörvétel majd Shane betámadása egy közös fotó erejéig, és hosszas beszélgetés az Obscene Extremen résztvevő arcokkal, így sikeresen lemaradtunk a Sin Of God koncertjéről.

LOck Up IMG_0006.JPG

Most jött az, amire senki nem számított, főleg nem egy szerda este… A Lock Up zárt ajtók mögött, több mint egy órát várakoztatta a közönséget. Csodák csodájára nem ment haza senki, pedig elég hosszúnak tűntek azok a percek. Így is már csúszott az egész este, most ezt még megtolták körülbelül 70 perccel… Aztán amikor kinyíltak a kapuk, jóformán mindenki rohant befelé, és a zenekar már bele is csapott a húrokba! Közel teltház fogadta a szupercsapatot, ami egyből meg is alapozta a jóhangulatot, fent a színpadon és lent a küzdőtéren is!

Tompa folyamatosan tartotta a kapcsolatot a közönséggel, szerencsénkre. Itt már nem látszódott rajtuk az est eleji baszakodás, teljesen pozitív volt minden! Egy kis technikai malőr is volt Shane cuccával (akárcsak az OEFen), de ez semmit nem vett vissza a lendületből. Óírási mozgás vette kezdetét a táncparketten, ahová még Cathar is beállt (Kill With Hate), ami nagyon ritka! :D

Sok videót szerettem volna készíteni, de csak két számot vettem fel, hiszen nem tudtam megállni, hogy nem menjek be és verjem szét magam, vagy éppen a mellettem lévő embereket. :-) A Lock Up dalok mellett megemlékeztünk Jesse Pintandoról is, két Terrorizer dallal, amire mégnagyobb mozgás lett, mint a koncert legelején. Őrület volt! Nagyon bánhatja, aki kihagyta!

Amilyen szarul indult ez a júliusi szerda este, olyan jó lett a végére. Hatalmas mosollyal mentünk az éjszakai felé Mammuth barátommal, és hosszasan kibeszéltük a látottakat. Köszönet a szervezésért az illetékes embereknek!
Ha már Shane Embury-ről van szó, novemberben irány Krakkó, ahol a „világlegjobbzenekaraanapalmdeath” koncertezik! :-)

Csiga

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr395438912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum