RockStation

Ejóóó-éjójójóóóó: Manu Chao @ Budapest Park, 2013.09.07.

2013. szeptember 08. - Ernő Hellacopter

IMG_3357.JPG

Éjóóóó, nyárbúcsúztató buli a Parkban, nem kisebb fellépővel, mint Jose-Manuel Thomas Arthur Chao (az utolsó csukja be ajtót), más néven Manu Chao éjójójóóó. Éjóóó, szuper idő, remek közönség, lépni alig lehetett, hát még a pulthoz férni éjójójóóó. Éjóóó, már értem a borsos jegyárat, remekül szűrték meg vele a közönséget, egy szerényebb összeg dühös kint rekedt tömegek hadát eredményezhette volna, ami párosulva a román meccs utáni letargiával, könnyen utcai zavargásokba torkollhatott volna éjójójóóó. A Parkot minden dicséret megilleti éjóóó, hiszen a nyári szezonban olyan király buliknak adott helyt, és szolgálta ki magas szinten a közönséget, mint az Anthrax, a Hatebreed, vagy a Karnivool, hogy mást ne említsek éjójójóóóó. Ebben éjóóóó, az időjárás is nagy segítségükre volt, majd az egész nyarat végigkísérte a fülledt nyári meleg, ami a fogyasztásban is biztos meglátszott éjójójóóó.

Sajnos a Bohém éjóóó Betyárok buliját lecsúsztam a sorban állással, italvétellel, rajoskodással, de remek aláfestő zenét szolgáltattak mindehhez. A tavalyi Fekete Zajos bulijuk óta várom, hogy egy teljes műsort  láthassak, de erre úgy tűnik, még várnom kell éjójójóóóó.

IMG_3437.JPGRövid átszerelést követően éjóóó, színpadra perdült Manu Chao, és Tecsó Gazdaságos zenekara, hiszen a brigád felét elhagyták Párizs és Budapest közt valahol félúton, pedig a schengeni határnak köszönhetően akár személyi nélkül is jöhettek volna éjójójóóóó. Engem ez picit elkeserített, mert éjóóó imádom a fúvósokat élőben hallgatni, a két dobos is sokat dob az élményen, és ha mindezt egy laptop helyettesíti, egy ilyen latin rock&roll banda esetében felér egy harakirivel éjójójóóó. A közönséget nézve lehet egyedül voltam a bánatommal, mert fantasztikus hangulat uralkodott éjóóó, az alapokra lecsupaszított 4 tag pakolta a talp alá valót tisztességgel éjójójóóó. Éjóóó volt leginkább, meg Maradona, Primavera, che ora so, illegaaal, bár hiába illegál, rendesen beburkolóztunk az édes füsttel az egész műsor alatt éjójójóóó. A 2007-es Szigetes buli óta nagyon megszerettem a Manu Chaot éjóó, az akkori buli hatalmas élmény volt, és az akkori setlist is elvitte az egészet igaz, ott másfél éjóóó órás volt a program, a teljes bandával, itt meg két és fél óra 4 emberrel éjójójóóó, ami nekem pettyet soknak tűnt.

IMG_3469.JPG

Lementek a slágerek éjóóó, legtöbbjük megamixekbe tömörítve, nagyon ötletesen tálalva, a buli közepe kifejezetten erős volt, kaptunk Bongo Bongot, Mala Vidat, King Kongot five-ot éjójójóóó. Igen, valahogy éjóóó, minden nóta beletorkollt abba, hogy éjóó éjójójóóóó. Amikor azt hitted éjóóó, hogy vége, újra támadt, ötödször, tizedszer éjójójóóó. Egy ideig fasza volt, aztán éjóóó már fárasztott, aztán a végén meg a legnagyobb viccforrássává vált az esténknek éjójójóóóó. És kurva hosszú volt a program éjóóó, láthatóan az utolsó bulit szerette volna emlékezetessé tenni a Park vezetősége, így engedélyezték a tíz utáni muzsikálást Manu Chaoéknak, akik éltek is a lehetőséggel, az utolsó cseppet is kifacsarták közönségükből, kételyt nem hagyva elkötelezettségük iránt éjójójóóó!

IMG_3415.JPG
Éjóóó de jól éreztük magunkat, táncoltunk, énekeltünk, szartunk a világra, erre a majd 3 órára matadorok voltunk, és glandestinók, és glandestinák, jelentsen is bármit éjójójóóó. Tudtunk spanyolul, franciául, portugálul, arabul, és a volof is kiválóan ment a sokadik ital után éjójójóóó. A grande babilon falain túl is van élet, Budapesten tegnap este a Manu Chao jóvoltából igazán vidám és önfeledt. Vége a nyárnak éjóóó éjójójóóó.

IMG_3472.JPG

FOTÓK: VICA, https://www.facebook.com/crystalbirdphotography

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr65500461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=Ford Prefect= 2013.09.09. 08:47:09

2007-ben nem a Radio Bemba-val voltak itt, de az is nagy buli volt, a sorozatos áramszünetek ellenére...

=Ford Prefect= 2013.09.09. 08:48:17

Legalábbis nem a teljes bandával...

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.09.09. 13:40:43

manu chao már egy jó ideje ebben a felállásban játszik

2013.09.09. 15:03:03

A koncert két szóban: "Budapeeeest, JU-JU-JUUUUUUUUUUUUUU!".

Slano 2013.09.13. 20:16:32

Azt ki mondta neked, hogy olyan baromi vicces lesz, ha minden mondatodba beleírod, hogy éjjojó (már Manu Chao-tól is idegesítő volt, nemhogy tőled)?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum