RockStation

Januárban többhetes karbantartásra megy az A38 Hajó

2014. január 02. - sunthatneversets

a38_total01_1.jpg

A napokban ért véget a 2003-ban megnyitott budapesti független kulturális központ, az A38 Hajó tizedik, jubileumi éve. A zárás az egész évehez méltó módon látványos lesz, ugyanis előreláthatóan január 4-én a hajótestet elszállítják jelenlegi helyéről, hogy egy hónapon keresztül hűlt helye legyen a Petőfi híd budai hídfőjénél. Most esedékes ugyanis a tízévenként kötelezően megtartandó parti szemle, ellenőrzés és karbantartás, amire Komáromban kerül sor. Az A38 várhatóan február elején tér vissza Budapestre.

Az idén tízéves A38 Hajó kerek születésnapja nem csupán öröm és boldogság: elérkezett az ideje annak is, hogy a tízévente egyszer esedékes parti szemlét, szárazföldi fenéklemez- és bordaellenőrzést megejtsék. Ehhez bizony az ezerötszáz tonnás hajót fel kell vontatni Komáromba, ki kell emelni a partra, és a hajógyárban hetekig tartó nagygenerálnak kell alávetni. A visszatérés időpontja bizonytalan, függ rozsdás fenéklemezek számától, a vízállástól, a jégzajlástól meg még ki tudja, mi mindentől, de február elején az A38 megszépülve és felújítva tér vissza megszokott helyére, a Petőfi hídhoz. 

Az élet persze nem áll meg: a január 29-i Monster Magnet koncertet a Club 202-ben tartják. A nagyközönség persze a távollét sivár napjai-hetei alatt sem marad A38-as koncertek nélkül. Megújulva-átalakítva ugyanis foltatódik az A38 Hajó könnyűzenei koncertfilm-sorozata „Az A38 Hajó színpadán” címmel, heti négy adással az M2 ifjúsági csatornán. Illetve ugyanitt indul egy úgy, „kísérleti” jellegű sorozat, Kortársak az A38 Hajón címmel, heti egy alkalommal – ebben elsősorban szabad improvizációs, kortárs- és komolyzenei produkciókat mutatunk be. A szokásoknak megfelelően mindkét sorozat jóval több, mint egyszerű koncertközvetítések egymásutánja: a kimerítő interjúk összetett képet adnak a fellépő zenekarokról és előadókról.

A hajó visszatérése után, februártól pedig újra remek programmal lesznek. Csak néhány név az első félév fellépői közül:

Wooden Shjips, 2014. február 22.
Scott Kelly & Road Home, 2014. február 23.
Hatebreed, Napalm Death, 2014. február 25. (A Barba Negrában!)
Turisas, 2014. március 2.
Anna Calvi, 2014. március 3.
Frank Turner, 2014. március 6.
Blood Red Shoes, 2014. április 4.
Hidden Orchestra, 2014. április 6.
Laibach, 2014. április 16.
Mø, 2014. május 1.
Manu Delago, 2014. május 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr395720514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum