RockStation

Ahol tudjuk terjesztjük az igét: Interjú Áron Andrással az Apey And The Pea gitáros-énekesével

2014. május 12. - sunthatneversets

F1180018b copy.jpg

Legutóbb januárban beszélgettünk az Apey And The Pea gitáros énekesével Áron Andrással, azóta egy videó és egy év debütalbuma díj került a zsákba, de sok más egyéb is történt a zenekarral, akik kőkeményen készülnek a második albumra, úgyhogy volt miről beszélgetnünk ezúttal is.

Legutóbbi beszélgetésünk óta kijött egy elég korrektül összerakott videó a Nazareth című dalhoz. Mesélnél erről egy keveset?
A: Köszi szépen, jó barátunk Balogh Botond rendezett, sajnos a költségvetésünk nem volt túl nagy de szerintem a végeredmény fasza lett, az alap "koncepció", ha szabad így nevezni az volt, hogy egy boszorkány-égető hangulatot hozzunk létre a pofáinkkal és egy rakás orange láda segítségével, úgy hogy ezt dobta a gép. Ami a helyszínt illeti az egy elég különleges szent helyiség számunkra, mivel hogy ott rögzítettük az eddigi összes anyagunkat, mind az EP-t, a Devil's Nectar-t, és a Hellish-t is. Remélem eddig majd nem mindenki beszart az izgalomtól (nevet)

Apey photo 3.jpg

Pár téli/tavaszi koncertet leszámítva nem voltatok túl aktívak mostanában, gondolom a közelgő második nagylemez miatt. Hogy álltok most vele?
A: Igen, nagyrészt csak vidéki klub bulik voltak, sokat mentünk a Blind Myself-el akikkel sajnálatos módon elrettenő módon össze melegedtünk, de úgy nagyjából tavaly november, december környékén kezdtünk el igazán foglalkozni a "Hellish" számaival, áprilisban múlt hónapban rögzítettük, ugye a teljes lemezt 5 nap alatt, egyedül az ének hiányzik, amit konkrétan még most jelen pillanatban is írok, remélhetőleg május végére készen leszek az ének felvételekkel és akkor kezdődhet az igazi meló, legkésőbb július elején kint kell hogy legyen a cucc.

A Devil's Nectar irányvonalához képest lesz valamilyen változás? Ha igen mire számíthatunk?
A: Ez az eddigi legöntudatosabb, ösztönösebb szörnyeteg amit valaha létre hoztunk. Elcsépelt duma hogy sokkal agresszívabb mint a Devil's Nectar, úgy hogy inkább mondom így: ami az újdonságot illeti talán egy jó egészséges adag bay area thrash világ az ami picit gecibbé teszi ezt a lemezt, teljes arc átültetés, viszlát (nevet)

Márciusban az év debüt-albuma díjat kaptátok a Hangsúly zsűrijétől. Mennyit jelent ez nektek?
A: Igazából nem számítottunk díjakra, mindegyik a maga nemében megtisztelő, a Hangsúlynak külön örültünk mert ott jó filmet néznek általában az urak, és az is szintén király volt hogy majdnem mindegyik kategóriában jelölve voltunk szóval persze, hízelgő, kíváncsian várjuk hogy mekkora port fogunk idén kavarni az új lemezzel ha a tavalyi ilyen sok mindenkit megmozgatott.

Apey photo2.jpg

A külföldi dolgaitok hogy alakulnak?
A: Hát mit is hazudjak, jelen pillanatban egy kanadai kiadóval trécselünk, az elmúlt egy évben volt jó néhány külföldi sajtó de ezeket nem akarom felsorolni mert önfényező hatást keltene, a lényeg hogy valahol remélhetőleg még nyáron sikerül találnunk egy jó kiadót, és akkor a kiadó kiadja (nevet), sokan érdeklődnek, megpróbáljuk a lehető legjobb döntést meghozni.

Június 16-án felléptek az A38-on a Crowbar előtt. Milyen koncertekkel készültök még az év hátralévő részében
A:  Igen igen, elég közel jártam hozzá hogy becsokizzak vagy egy jó szívroham amikor megkaptuk a hírt, az idei év hátra lévő része nagyjából már összeállt évvégéig, júniustól indul a fesztivál kör, nagyrészt minden fesztiválon ott leszünk, kivéve azokat amelyeken nem (nevet), Rockmaraton, Sziget, Fezen, Orfű, Rockpart, stb.
Nyár után visszalátogatunk Horvátországba, Romániába, Bécsbe, elpislogunk Moszkváig, szeptembertől decemberig pedig egy 10 állomásos belföldi turnén veszünk részt a Blind Myself-el és a Leander Rising-al együtt, ahol tudjuk terjesztjük az igét.

A zenekart legközelebb május 16-án a Showbarlangban láthatjátok a Nomad, a Caught The Flow és a Vendetta Inc. társaságában.  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr296153628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum