RockStation

DREAD SOVEREIGN, PROCESSION és MAGMA RISE a Trafikban

2014. október 27. - rockstation

dread-sovereign-1-Photo-by-JJ-Koczan.jpg

Az ír Dread Sovereign-t nem kisebb név alapította, mint Alan Averill Nemtheanga, a Primordial énekese. Nemtheanga itt nem csupán frontember, de basszusgitáros és fő dalszerző is egyben, a stílus pedig saját bevallása szerint a doom és a jelzők nélküli metal között mozog valahol, olyan zenekarok hatásait vegyítve, mint a Venom, a Saint Vitus, a Cirith Ungol. Az új banda megvalósításában egyrészt a Primordial-béli kollégája, a dobos Simon O’ Laoghaire segítette, valamint egy fiatal rockgitáros, bizonyos Bones, aki lendületes-tüzes játékával mindjárt igen sokat hozzá is tett a csapathoz.

Bemutatkozó albumukat (All Hell's Martyrs) az underground ínyencek számos kedvencének (pl. The Devil’s Blood, Urfaust, The Ruins of Beverast) otthont adó Ván Records adta ki az idei év elején. Aki pogány virtust és folkos hatásokat vár az írektől, bizonyosan csalódni fog, aki viszont vonzódik a Primordialhoz hasonló minőségű, de annál jóval komorabb és gonoszabb, vérbeli underground megközelítésű fémzenékhez, biztosan megtalálja a számításait a Dread Sovereign esetében is.

És még távolról sincs vége! Az este másik külföldi fellépője, a Procession sem egy sokadvonalas kutyaütő kísérőbanda, két lemezt adtak ki eddig, és riffjeik nyomában csokrokban születnek a lelkendező kritikák. Ők eredetileg Chiléből indultak, és a tagság felét még mindig a dél-amerikai országból származó zenészek alkotják, jelenleg azonban már Svédországban van a főhadiszállásuk, a klasszikus doom metal műfaj minden kritériumának és elvárásnak megfelelő zenéjükkel alighanem jobban is érvényesülnek az európai közegben. Candlemass, My Dying Bride, Solitude Aeturnus - akiknek ezek a nevek mondanak valamit, jó eséllyel már hallottak a Processionről is , ha pedig még nem, akkor itt a nagy alkalom az ismerkedésre.

Ilyen felhozatalhoz más hazai banda nem is dukálhatna méltó partnerként, csakis a Magma Rise jöhetett szóba. A doom metal kiváló képviselője már sokszor bizonyította, hogy élőben még a lemezen mutatott magas színvonalat is jóval felülmúlják, idén ősszel pedig ennek megtapasztalására jobb alkalom aligha lesz.

Mindez november 9-én a Trafik Klubban. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr26834999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum