RockStation

Eltemetett bonyodalmak: Sonic Rise - You Can't Bury Me EP (2014)

2014. december 17. - KoaX

sonicrise.jpg

Az idei év a magyar zenekarokról szólt, ez részemről nem is kérdéses. Csomó marha jó anyag született, amikre tényleg büszkék lehetünk. Rengeteg jó koncerten jártunk az évben, mozgattuk a nyakunkat rendesen, és eléggé gyakran keltünk úgy, hogy soha többé nem… Azért így december közepe – vége felé még kapunk egy adag hazai metált az arcunkba. A bonyhádi Sonic Rise nem kapkodta el a dolgot, de még idén megjelenik az új EP-jük You Can’t Bury me címmel. Na, már most voltunk olyan szerencsés helyzetben, hogy már mozgatjuk a nyakcsigolyáinkat Huszi Gabiék zenéjére. Hajtás után megtudod, hogy mit is rejt az új anyag.

A You Can’t Bury Me tele van meglepetéssel! A nagy fenéket! Hozza azt a tökéletesen megszokott és imádni valami punk- hc vonalat, amit eddig is. A lécet nem, hogy alacsonyabbra, hanem sokkal magasabbra rakták a srácok, mint az előző Do Not Complicate EP-n pedig azért arra se volt panaszunk! Ha tömören akarom összefoglalni, akkor az FHT stúdióban felvett ének-dob és a Sublime Andrisnál rögzített gitárok elegye egyszerűen leviszi a fejedet. A srácok nem voltak restek és mindent rögzítettek, így a folyamatról annyira nem mesélnek, inkább kattints IDE és a YouTube profiljukon nézd végig nyugodtan.

sonicrise1.jpg

(Huszti úr tánctanárként is remekül megállná a helyét, ezt láthatjátok az ének felvételes videóban is) Visszakanyarodva….A You Can’t Bury Me összesen öt számot illetve egy intrót tartalmaz. A stílusból kifolyólag plusz a dalok számából lehet sejteni, hogy nem egy több órás eposzt kapunk a képünkbe, de nem is kellene, mert akkor már túl lenne komplikálva az egész. Be kell vallanom az első anyaguk is marhára bejött, de itt most Márk éneke sokkal fogósabb, sokkal érettebb, keményebb lett, mint az előző anyagon. Gabi meg, röfög hátul, mint a varacskos disznó miközben hozza a vastagon szóló riffeket. Az előzetes videók alapján sejtettem, hogy nem egy ócska sallangos anyagot fognak a srácok lerakni az asztalra. A zakatolós My Faith-re rohadt kíváncsi vagyok élőben, de a Money is maximálisan érdekel! Mindig megszívom, hogy amikor a srácok Budapesten játszanak akkor valami másik bulira kell mennem, így nem láthatom őket, de most már tényleg látnom kell őket.

Téphetném még itt a számat, vagyis inkább rabolhatnám az időtöket, hogy jaj mennyire jó az anyag stb., de tök felesleges lenne. Jó? IGEN! Leülsz és hallgatod, aztán meg irány a koncert! Ennyi az egész!  Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr266987205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum