RockStation

Svéd invázió Bécsben, szinte kihagyhatatlan!

2015. szeptember 11. - Ernő Hellacopter

graveyard_2015.jpg

Ez a turné testesíti meg a jelenkori svéd garázsrock élvonalát, a fékevesztett rock&roll-t sutba vágó, tradicionálisabb hangzású bandák seregszemléjét.

A Graveyard negyedik nagylemeze hamarosan elstartol, és kiindulva az első három, tökéletes albumból, kizárt, hogy csalódást okozzanak. Amióta csak ismerem őket, erre az alkalomra várok, kizárt a csalódás. Ebben a témában a Graveyard a legnagyobb, és punktum.

Imeprial State 2013.jpg
Az Imperial State Electric Nicke Anderson hosszú karrierjének újabb stációja. Az Entombed dobfelszerelését villanygitárra és mikrofonra cserélő ex-Hellacopters atyaúristen legújabb zenekarával rohamtempóban fossa az újabbnál újabb hangzóanyagokat, immáron a negyediknél tart, és lemezről lemezre ássa bele magát a '60-as-'70-es évek trapéznadrágos, diszkógömbös világába. A Hellacopters fékezhetetlen roc&rollját össze sem lehet hasonlítani a leginkább Beatles által ihletett dalokkal, azonban Nicke vonzódása a stílusteremtő, old school zenékhez, régóta ismert. Élőben nagyon süt a produkció, volt szerencsém látni már, azonban az Arena színpada egy másik szint, ami ilyen rutinos bagázsnak nem jelenthet problémát. Nagyon várom, pedig a lemezeik nem lelkesítenek fel annyira, mint a Hella bármely korszaka mégis, Nicket annyiszor kell látni gitárral a nyakában, ahányszor az csak lehetséges. KÖ-TE-LE-ZŐ!

backyard_babies_2015.jpg
A Backyard Babies-t nem tudom még hányszor kell temetni, egy mancs mindig kinyúl a kriptából és megkapaszkodik a zsenge fűszálban, majd ismét alá hullik. Most nemhogy szimplán reinkarnálódik, de új lemezt is kiad, és turnéra indul, sokak nagy örömére, nekem inkább bánatomra, hiszen lehet a Graveyard fog emiatt pár számmal rövidebb programot nyomni. Dregen a Hellacopters kezdetén volt igazán komoly kaliber, majd a Total 13-mal tette fel az I-re a pontot, de azóta sem lemezen, élőben meg pláne, nem alkotott maradandót. Nagyon nagyot kell gurítaniuk, hogy ne temessem el őket örökre, de a remény hal meg utoljára.

Az este folyamán fellép még a szintén svéd Heavy Tiger, róluk infót találsz az esemény hivatalos oldalán.

Magyarország csak reménykedhet, hogy egy ilyen turné eljusson ide, nincs más választásunk, mint nyomatékosítani ezekben a svédekben, hogy mi is a térképen vagyunk, és november 9-én egy végső invázióval bevenni a bécsi ARENA-t, majd letenni a névjegyünket. Hölgyei, Uraim.....ELŐRE! TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr247778036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum