RockStation

Egy hét múlva Budapesten a Torche

2015. november 16. - sunthatneversets

torche.jpg

Az ugye megvan mindenkinek, hogy a Nirvana az egyik legnagyobb zenei hatásaként anno a Melvinst említette meg? Ennek már jócskán több, mint húsz éve, ráadásul ez alatt az idő alatt megannyi banda rótta le kegyeletét a Melvins munkássága előtt, hogy azt is hihetné az ember, hogy szép lassan avíttá válik a rájuk utalás. Ezt a trendet viszont néhány frissebb banda nem engedte kiteljesedni. A Torche Restarter albuma erre az egyik legjobb példa.

A tíz éve működő Torchenak a Restarter az idén megjelent lemeze, ami már negyedik a sorban, és ha a valami skatulyába még megpróbálnánk betuszkolni őket, akkor nagyjából a sludge/doom vonal a legmarkánsabb, de néhol egészen lecsupaszított ősrockba hajlanak, míg Steve Brooks minimál ének témái a Helmetet is az ember eszébe juttatják. Erőteljes, izmos, de elég egyszerű zene, viszont árad belőle egy sajátos hangulat, ami azért ebben a közegben már egy igen komoly teljesítmény.

Erről a teljesítményről élőben november 23-án lehet meggyőződni, amikor is a banda a Dürer Kertbe látogat lemezbemutató turnéjának keretében. a bemelegítést a budapesti HAW vállalta magára. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr828082024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum