RockStation

Nightwish (FIN), Arch Enemy (SWE), Amorphis (FIN) @ Papp László Sportaréna, 2015. 12. 12.

Az a hűvös távolság…

2015. december 13. - theshattered

nwish_arena_20159.JPG

A hideg közeledtével az északi népek is délnek húzódnak, hogy bevegyék a talán kicsit melegebb területeket. Az Amorphist kivéve már idén nyáron is találkozhattunk a skandinávokkal, ennek köszönhetően valamennyire számíthattunk arra, hogy mit is fogunk kapni. A „póthegyaljás” Nightwish végül nem volt teljesértékű buli, hiába a PeCsába lett átvezényelve, ezt kívánták pótolni, az Arch Enemy viszont odapirított a Tracknek. Itt ténylegesen csak a szintentartás lehetett a cél.

Tovább

Ezek voltak 2015 legjobb rock és metal lemezei

2015_best_foly2.jpg

Az elmúlt héten napról-napra láthattátok, hogy mi, a RockStation szerzői hogyan láttuk a már majdnem elmúlt esztendőt, kinek melyek voltak a leginkább meghatározó albumok. Ugyan mások vagyunk, mást hallgatunk, nehéz is közös metszetet találni az albumok között, azért a sok-sok lemezből volt néhány, amit mindannyiunk az átlagosnál erősebbnek érzett. Így jött ki egy közös, összesített szerkesztőségi TOP 10, ami igazából 13, mert a 9. helyen négyes holtverseny alakult ki. Azért érdekes mindenképpen, hogy tizenöt ember már elég nagy minta ahhoz, hogy ez a közös lista összhangban legyen a nemzetközi vezető orgánumok listáival. ... és igen, van rajta magyar lemez.  

Tovább

Judas Priest feldolgozással jelentkezett Abbath

abbath_2015_2.jpg

Tegnap mutattunk egy új dalt Abbath januárban megjelenő új lemezéről, de emellett egy limitált példányos kislemezzel is jelentkezett a fekete mágus, melyre az előbb már említett  Count The Dead című új dal került fel, a B oldalra pedig egy Judas Priest feldolgozás, a Riding On The Wind, ami alább meghallgatható

Tovább

2015. évi szerkesztőségi évértékelő

5. rész

top10_2015_l3.jpg

Az idei évet bemutató szubjektív sorozatunk záró epizódjához érkeztünk el, már csak három kolléga maradt, köztük a szerkesztőségünk egyetlen hölgy tagja, aki megmutatja nekünk, hogyan látták ezt a meglehetősen erősre sikeredett esztendőt. Szerencsére ez a hármas is bizonyítja, hogy szerzőink, szerkesztőink - és rajtuk keresztül a RockStation - zenei ízlése mennyire széles spektrumban mozog. Ennyien vagyunk, ennyifélék, de ezt szeretjük. Rock on!

A sorozat korábbi részei:
1. rész
2. rész
3. rész
4. rész

Tovább

80 Machine Head-dal, 8 percben

Fanatikus rajongók mindig is lesznek. Sőt még a fanatikoknak is van egy szűk rétege, akik már elmebeteg dolgokra is képesek. Minden bizonnyal közéjük tartozik Paschalis Theotokis is, aki akkora Machine Head rajongó, hogy a zenekar teljes pályafutása alatt lemezre vett dalokból játszik egy részletet a fenti videóban, ráadásul mindezt kronológiai sorrendben teszi. Jó, sok értelme nincsen, de akkor is.

2015. évi szerkesztőségi évértékelő

4. rész

top10_2015_l3.jpg

Mint már korábban írtuk többször, hogy a hármas csoportokat a véletlen, vak szerencse szülte, de azért meg kell hagyni a véletlennek is van némi humora, mert ahogy kedvenc tiszta, ős- és trve heavy metalos barátunk belesétált ebbe partiba, az valami csodálatos! Az út egyik felén földalatti, fénytől elzárt grind- és punk bandák fosták össze a padkát, a másik oldalon károgó blekker szajhák sziszegik a vért hegyes fogaik között, középen meg Ricsi barátunk áll fényesre pucolt páncéljában és nézi baljósan az egész forgatagot, de pergamenre írt listáján nincs hiba. CsigaÚr listájának első két helyezettjéhez se borítót, se videót nem találtam, annyira underground, de mint tudjuk #aviláglegjobbzenekaraanapalmdeath, a tizedikért meg én kérek elnézést...;) Az Enslaved miatt viszont Sandroo-nak nyomok egy big pacsit!

A sorozat korábbi részei: 
1. rész
2. rész
3. rész

Tovább

Corey Taylor is megemlékezett Scott Weiland egyik nagy nótáját énekelve

corey-taylor-and-scott-weiland.jpgCorey Taylor hétfőn azért lépett a Holywood - i Roxy klubban a színpadra, hogy megemlékezésül elénekelje a Stone Temple Pilots egyik nagy nótáját a Sex Type Thing című dalt. Az énekest a Royal Machines nevű banda kísérte - hozzájuk ugrott fel a színpadra - aminek tagjai között olyan arcok vannak, mint Dave Navarro a Jane's Addiction gitárosa és Josh Freese A Perfect Circle dobosa. Ők tisztelegtek közösen a nemrég elhunyt énekes Scott Weiland előtt ezzel az általa sokszor elénekelt dallal, amiről a készült videót itt láthatod a hajtás után.

Tovább

A Panteráé a legszebb ronda karácsonyi pulcsi

pantera_ugly.jpg

Odaát az Államokban nagy hagyománya van a kifejezetten Karácsonyra készülő pulcsiknak. Az Ugly Christmas sweater neven futó árucikkből az utóbbi pár évben sok zenekar dobott piacra. A legtöbbjét fel nem vennénk - talán egyszer egy összeállítást is megérne -, de most a megboldogult Pantera is piacra dobott egy újat. Ebben azért lehet, hogy büszkén feszítene az egyszeri rocker a karácsonyfa mellett.  

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum