RockStation

A Pantera a koncertszervezőket vádolja Christina Grimmie halála miatt

2016. június 13. - theshattered

pantera942.jpgDimebag Darrellhez kísértetiesen hasonlóan, orlandoi koncertje után lőtték le az amerikai The Voice tehetségkutató egyik egykori énekesét, Christina Grimmie-t. Ez persze feltépte a sebeket a Pantera (mondjuk ilyen zenekar nincs ugye) emlékezetében is, akik egy koncertszervezőket vádló iratot fogalmaztak meg, majd raktak ki a Facebook profiljukra.

Grimmie-t pénteken lőtte le egy Kevin Loibl nevű támadó, aki az eset után magával is végzett. Feltehetőleg személyes indíttatás nem volt az eset mögött, így nem lehet tudni, miért történt az incidens.

A Pantera az üggyel kapcsolatban ezt a közleményt hozta nyilvánosságra: "Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy Christina Grimmiet Dimebag Darrellhez hasonlóan érte a halál. Dime gyilkossága után kértük a zeneipart (ideértve a klubtulajdonosokat és promótereket is), hogy tegyenek meg mindent a művészek fegyveres támadóktól történő védelme érdekében. Sajnos nem ez történt és egy másik feltörekvő tehetségnek kellett emiatt az életét adnia. Valaminek változnia kell! RIP Christina & RIP Dime, Jeff Thompson, Erin Halk, és Nathan Bray."

Dimebag esetét talán egy fémszívű olvasónknak sem kell ecsetelni, mint ismeretes, az akkor már a Damageplanben pengető húrmágust 2004. december 8-án lőtte le Nathan Gale, akit a kiérkező járőr lövése terített padlóra nem sokkal az incidens után. Vinnie Paul az eset után beperelte a koncerthelyszínt, amivel többszázezer dollárt csikart ki az ottani tulajokból.

2014-ben Vinnie Paul ezt mondta a testvére halálával kapcsolatban: "Egy nagyon kemény, tragikus esemény volt, az a srác (Gale - szerk.) engem is meg akart ölni. Valahogy mégis szerencsés módon megúsztam, még mindig itt vagyok és mindent meg teszek, amit csak tudok, hogy a bátyám örökségét és emlékezetét továbbvigyem."

Elmondása szerint Vinnie emlékezetébe azóta is sokszor visszatér az a nap: "Nem akarok rá emlékezni, nem akarok beszélni róla, nem akarom, hogy bárki is emlékeztessen rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr748805676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum