RockStation

Serious Black, Sinbreed, Hammerschmitt: heavy metal trió a Dürer Kertben

2016. augusztus 24. - rockstation

serious_black.jpg

A germán power metal legjavát mutatja be szeptember 25-én három zenekar a Dürer Kertben: a Serious Black révén egy nemzetközi all-star bandát köszönthetünk, a Sinbreed tagjai közt a Blind Guardianből és az Avantasiából ismert zenészeket üdvözölhetünk majd, míg a Hammerschmitt a Neue Deutsche Härte zenei hullám képviselőjeként emeli majd a hangulatot.

A Serious Black egy 2014-ben alapított hat tagú power metal zenekar, mely afféle heavy metal válogatottként született: Urban Breed énekes (Tad Morose) mellett Bob Katsionis (Firewind) és Dominik Sebastian (Edenbridge) gitárosok, Mario Lochert basszusgitáros (Visions Of Atlantis), Thomen Stauch dobos (Blind Guardian) és Jan Vacik billentyűs (Dreamscape) játszik a csapatban.

A 2015 elején megjelent, As Daylight Breaks című debütáló albumon még a zenekar megszületésénél is aktív szerepet vállaló Masterplan gitáros, Roland Grapow is szerepet vállalt, de ő később egyéb zenekari és produceri kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a turnézást – ugyanis a Serious Black már az első lemez után a Hammerfall és a Gamma Ray vendégeként kezdett intenzív koncertezésbe.

A visszajelzések alapján bizonyossá vált, hogy az élőben kipróbált felállás is nagy sikert arat, így a csapat a folytatás mellett döntött, és neki is láttak a következő nagylemeznek. A szeptember 9-én megjelenő, Mirrorworld című albumról az első, As Long As I'm Alive című dal felvételét itt hallgathatjuk meg: 

Ezzel a lemezzel pedig már önálló turnét is indíthatnak: szeptember 25-én headlinerként érkeznek a Dürer Kertbe. Vendégük a 2005-ben alapított Sinbreed, mely jelenleg négy tagból áll: az alapító Flo Laurin gitáros-billentyűs és Alexander Schulz basszusgitáros mellett Frederik Ehmke dobos szerepel a Blind Guardianből, az énekes Herbie Langhans pedig a Seventh Avenue-ből és az Avantasiából lehet ismerős. Előző lemezük, a Shadows 2014 tavaszán jelent meg, míg a debütáló When Worlds Collide 2010-re datálódik.

Legfrissebb albumuk idén februártól érhető el: a Master Creator a szokott módon lendületes, dallamos power metal nótákat sorakoztat fel, mint például a Creation Of Reality című. Emellett a lemezre néhány hangulatosabb, illetve progresszívebb megközelítésű tétel is került. 

Az este harmadik szereplője a német Hammerschmitt, melynek gyökerei egészen 1987-ig nyúlnak vissza: ekkor Pierrot néven zenéltek, majd 1997-ben vették fel jelenlegi nevüket. A német nyelvű dalokkal dolgozó zenekart az ekkoriban kibontakozó Neue Deutsche Härte zenei hullám együtteseihez, így például a Kruppshoz és a Ramsteinhez hasonlították, de a napokban megjelenő, Still On Fire című lemezük inkább egy vérbeli hardrock lemeznek tekinthető. 

A három zenekar koncertjére szeptember 25-én kerül sor a Dürer Kertben. Jegyek még kaphatók! További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3111611002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum