RockStation

Meghalt Rick Parfitt, a Status Quo gitáros-énekese

2016. december 25. - sunthatneversets

rick_parfitt.jpg

A gitáros-énekes csütörtökön került kórházba Spanyolországban, és egy vállműtét utáni fertőzésben halt meg két nappal később. Mindezt menedzsere erősítette meg. A zenész nyáron, egy törökországi koncert után kapott harmadszor is infarktust, és ezt követően októberben jelentette be, hogy többé nem lép fel a zenekarral.

A Status Quo egyébként még februárban jelentette be, hogy idén ősszel befejezik, mert már nem bírják a koncertekkel járó megterhelést. Az 1962-ben alakult Status Quo alapítói közül már csak a szólógitáros-énekes Francis Rossi tagja a zenekarnak, Parfitt 1967-ben csatlakozott, és az ő beszállásával vette kezdetét az együttes sikerkorszaka. A zenekar világszerte több, mint 60 millió albumot adott el. Rick Parfitt 68 éves volt, nyugodjon békében! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3412072315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum