RockStation

Már majdnem felépült Jim Root

2016. december 28. - theshattered

0slipknot2015_24.jpgA metalszakma nem feltétlen van jó hatással az egészségre és itt nem csak a májenzimek eseti, illetve konstans megtöbbszöröződéséről van szó. A csontok és ízületek ugyanúgy megsínylik a folyamatos terhelést, elég csak Tom Arayára, vagy cikk alanyának kollégájára, Corey Taylorra gondolni. Egyértelmű, hogy előbb-utóbb bemondják az unalmast a széjjelnyírt szerkezeti elemek, így talán nem túl meglepő, hogy Jim apánknak is a nyaka krepált be. Már javulóban van a helyzet, de beszéljen erről maga a húrnyűvő.

"Az történt, hogy egy nagyon erős éles fájdalmat éreztem a lapockámnál olyan két és fél - három hónapja, ami egyszerűen nem akart elmúlni" - nyilatkozta Root Jamey Jasta podcastjében - "Kezdett nagyon megijeszteni, tudtam, hogy valami nincs rendben. Közben a bal karom sokszor elérzéstelenedett. Eljutottam arra a pontra, hogy már nem tudtam nem odafigyelni rá, úgyhogy csináltattam egy MRI-t."

"Azt hiszem, ugyanaz volt velem is, mint Coreyval, úgyhogy ugyanahhoz a dokihoz mentem én is, aki azt mondta: a lehető leghamarabb műtétre van szükségem." - ezt viszont a turnék miatt a gitáros nem tudta azonnal vállalni. De Root elmondása szerint a doki figyelmeztette: "Hát, pedig el kell vállalnia, mert a nyakában a C5-től a C7-ig szétmentek a porckorongok. Károsítja az idegeket, minél tovább fogja húzni, annál nagyobb mértékű lesz az idegek rocsolódása."

"Ez azt jelenti, hogy nem tudom majd rázni a fejemet soha többé? Mert ez már belém rögzült. Több, mint 17 évnyi színpadi játék után nehéz máshogy csinálni. Főleg egy turnén, ahol át kell gondolnom a színpadi jelenlétemet. De remélem, eljön majd újra az az idő, amikor újra rendesen tolhatom majd."

Aztán végül a porckorongok áthelyezése lett a megoldás: "Már két-három hónapja túl vagyok rajta, de eléggé zavaró volt a műtét helye. Még mindig érzek egy kis idegi fájdalmat, de a doki azt mondta, hogy az idegek vissza fognak húzódni, viszont a helyük, ahol átmentek a csontjaimon, illetve a gerincemben, még fájni fog egy ideig. De azt mondanám, hogy 90%-ban rendbe jöttem már."

Az interjú eredetijét itt találjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2812077889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum