RockStation

30 éves a Napalm Death klasszikus, a Scum!

... és a Harmony Corruption miatt is pezsgőzünk!

2017. július 01. - csigaur

napalm-death-scum.jpg

Oldalunk hasábjain elég sokszor esik szó a Napalm Death-ről. Szeretjük őket. Pár napja volt egy megemlékező cikkünk, akkor volt 25 éve a budapesti Napalm Death / Obituary / Dismember koncert. Most pedig egy újabb évfordulóhoz érkeztünk. A mai napon 30 éve, hogy megjelent a zenekar talán legjobb lemeze, a Scum. Orbitális üdvrivalgás! 

Ugye ez az a lemez, aminek az egyik felét még '86 nyarán, míg a másikat '87 év elején rögzítettek, az akkori tagcserék miatt. Így csak Mick Harris szerepel mind a kettő oldalán az albumnak. Összesen 28 dal található a grindcore klasszikuson, ahol a számok egy percnél nem hosszabbak. Van azért néhány kivétel, ilyen például az Instinct of Survival  vagy a Siege of power.  De itt hallható a világ legrövidebb és szerintem az egyik legjobb Napalm Death dala is, a You Suffer a maga 2 másodpercével. 

A borítót az a Jeff Walker tervezte, akit ugye a Carcass-ból (is) ismersz, a kiadó pedig az Earache Records volt. Egyébként a lemeznek volt pár újra kiadott változata is, bónuszokkal megspékelve. 

Ez az az album, amit a régi Napalm Death rajongók ugyan visszasírnak, de tudják, hogy már soha többet nem lesz ilyen lemez a srácoktól. Mi azért még mindig szeretjük őket. 

Amúgy a Harmony Corruption-nek is ma van az évfordulója, ami ugye 1990.07.01.-én jelent meg. 

harmony.jpg#avilaglegjobbzenekaraanapalmdeath

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3412630695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katana750 2017.12.10. 17:54:31

Úristen! Rohan az idő rendesen. A Scum idején még túl zsenge gyerek voltam a Napalm Death zenéjéhez.(azért megvan kazettán) A Sodom, Destruction, Venom volt a legdurvább még megszerezhető zene ifjú titán koromban. 1991 februárjában nem sokkal a leszerelésem után egy haver megmutatta a "Harmony Corruption"-t Ezzel el is dől a sorsom. Holnapután 47 leszek, de nem sikerült ezt a lemezt felülmúlót hallanom az eltelt évek során. Minden nóta üt mint a 380. Úgy érzem az én életemben már nem lesz felülmúlva.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum