RockStation

Tízmillió dollárt hagyott egy seattle-i rádióra egy egykori hallgatója

2018. április 19. - theshattered

kexp_apparel_01.jpgElég nagyot nézhetett egy seattle-i független alternatív rock rádió, a 90.3 KEXP vezetősége, amikor egy régi hallgatójuk, a zeneszerető Suzanne a végrendeletében tízmillió dollárt hagyott rájuk. A hihetetlen jóindulatú adomány egy részét az állomás persze jótékonysági célra fogja visszaforgatni, a hallgató emlékére pedig az ő kedvenc zenéivel tarkított dallistával töltötték meg a hétfő délutáni műsorukat.

Betsy Troutman az állomás vezetője ezt nyilatkozta a rájuk hagyott pénzről: "Fiatal volt, így azt mondtam neki, 'Ó, ez fantasztikus, köszönjük szépen!' Nem hittem volna, hogy még akkor meg fog ez valósulni, amikor még itt dolgozok."

A tízmilliós összeg hallatán: "Sokkolt, egyből sírni kezdtem. Már maga a gondolat is, hogy ezt megtette, egyszerűen nem fért a fejembe. Ez megváltoztatja az egész munkamenetünket. Még mindig tiszta libabőr leszek, amikor rá gondolok."

A pénz egy részét félretették, a többit többek között zeneközpontú helyi oktatási célokra, felemelkedő művészek és információs programok támogatására fordítják.

Tom Mara, ügyvezető igazgató: "Először elkezded érezni ennek az egésznek a súlyát, aztán kezdesz rájönni, hogy Suzanne az elkövetkező évtizedekben végig itt lesz velünk. Ez egy nagyon magas szintű komolysággal társul. Ezeket a dollárokat ügyesen kell kezelni és a jól kell bánni velük, hogy hatást érjünk el általuk. Megpróbálunk úgy tisztelegni az emléke előtt, hogy ezekkel a forrásokkal közvetlenül az előadókat támogassuk."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3713848610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum