RockStation

Holnap a Pinyóban - Thulsa Doom Fest IV.

2018. május 03. - csubeszshuriken

29103695_949039311938509_4050158545289609216_n.jpgImmár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a honi doom, sludge és stoner underground klubfesztiválja, melyen idén is a magyar színtér elismert és feltörekvő, a műfajt hitelesen képviselő zenekarai lépnek fel. Az esemény helyszíne ezúttal a jó öreg pinyó lesz, méghozzá holnap azaz május 4 - én

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz külföldi vendég, mégpedig a belga WyattE. A banda a pár éve Pesten is fellépett, de azóta feloszlott Deuil, valamint a The K. és a Leaf House tagjaiból verbuválódott; zenéjüket tekintve egészen különlegesnek ígérkezik a produkció, hiszen magasztos témáikat közelkeleti elemek felhasználásával, általában 10 percnél jóval hosszabb dalokban adják elő. A saját magukat “oriental doom”-ként aposztrofáló banda első lemeze, a Mount Sinai / Aswan 2015-ben jelent meg, és a későbbi munkáikhoz képest jóval több tradicionális doom elemet tartalmazott. A tavaly ősszel kiadott Exile to Beyn Neharot ezzel szemben egy majd' 40 perces monumentális meditáció, két számban. A zenekar a vizualitásra is nagy hangsúlyt fektet a koncertjein, amibe többek között az autentikus öltözék is beletartozik, érdemes tehát élőben is megtekinteni őket.

Az Entrópia Architektúra ugyan időről-időre változó felállásban, de már évek óta töretlenül menetel kompromisszumoktól mentes, hatalmas mélységeket feltáró, buddhista mantrákkal átszőtt, a Neurosis és társai által képviselt rituális zenében gyökerező muzsikájával. A befelé fordulás, az örökkévalóság keresése és a súly náluk is főként élőben áll össze egy letaglózó lavinává, amelyet csak az érthet meg igazán, aki részt vett már koncertjükön.

A kipróbált arcokból alakult LanternI az egyik legígéretesebb banda napjainkban a szerencsére egyre inkább magára találó hazai doom/sludge színtéren; maximális hitelességgel tolják a pszichedelikus elemekkel átszőtt súlyos doomot.

A Vanta egy viszonylag friss duó, akik a lassú doom témák mellett nem vetik meg a matekosabb megoldásokat sem; feltétlenül érdemes lesz rájuk is odafigyelni, ráadásul a közeljövőben több új kiadvány is várható a csapattól.

A SepoQ nevével többször is lehetett már találkozni a Thulsa Doom Booking rendezvényein, nem véletlenül. Fellépésük azoknak okozhat majd kellemes perceket, akik a doom rock'n'roll-osabb oldalát is élik, de persze a súlyos témákért nekik sem kell a szomszédba menniük.

A Thulsa Doom Fest IV. bulival kapcsolatban további információkat ITT találtok. Míg némi kedvcsinálót itt lejjebb is még. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8713884218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum