RockStation

Novemberben Budapesre jön az Omnium Gatherum!

2018. június 27. - theshattered

omnium18.jpgKorai fagynak nézünk idén elébe, ezt ígéri legalábbis, hogy novemberben Budapestre is eljön a hamisíthatatlan finn dallamokkal teli melodic death metalt játszó OMNIUM GATHERUM új lemezével, akiket a szintén finn WOLFHEART és a német NOTHGARD kísér el európai turnéjára.

Az OMNIUM GATHERUM 1996 óta töretlenül ad ki minőségi lemezeket, augusztus 31-én már a nyolcadik érkezik, melyet The Burning Cold címre kereszteltek, és 11 új dalt fog tartalmazni. A korai tiszta dallamos death metalt későbbi lemezeiken progresszív elemekkel egészítették ki, nemrég pedig leszerződtek a Century Media Recordshoz. A fő dalszerző, alapító gitáros Markus Vanhala emellett az Insomnium zenekarban is aktív, a felállásnak tagja a néhai To/Die/For alapító gitárosa, Joonas "Jope" Koto is.

 A műfaj rajongóinak Tuomas Saukkonen neve sem lehet ismeretlen, aki számtalan melankólikus hangvételű melodic death lemezzel bizonyított már a Before The Dawn és hasonló projektje, a Black Sun Aeon élén, majd amikor minden eddigi aktív zenekarát sírba tette 2013-ben, hamvaiból létrehozta a WOLFHEART-ot. Azóta már három, korábbiakhoz képest nem kevésbé erős nagylemezt rögzített, melyek méltóak a finn zenész örökségéhez.

A finnekhez csatlakozik egy német csapat is, a hasonló stílusban utazó NOTHGARD, akik három dallamos, neoklasszikus és progresszív elemeket is tartalmazó lemezzel érdemelték ki helyüket , a legutóbbi The Sinner’s Sake című két éve jelent meg. Jelenleg a negyediken dolgoznak, ami 2018 második felében fog megjelenni a Metal Blade Records kiadásában, ahova idén szerződtek le több albumra.

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
OMNIUM GATHERUM
"The Burning Cold Over Europe 2018" Tour
Support: Wolfheart & Nothgard
2018.11.12.
Dürer Kert - Room 041
A Facebook esemény IDE KATTINTVA érhető el.

plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8814077729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum