RockStation

Mårten Hagström bocsánatot kért a djentért

2018. július 24. - theshattered

meshuggah-2016.jpgA Meshuggaht könnyen lehet vádolni a matekos, de a náluk amúgy abszolút nem jellemző dallamos progresszív irányzat, a djent kialakulásáért. Nyilván ezen a vonalon a legtöbb banda őket hozza hivatkozási pontnak, ami nem is véletlen, hiszen Jens Kidmanék poliritmukus döngölése egyértelműen anyafarkasként táplálta ezt az egész hullámot, de egyvalami biztos: ők vajmi kevés párhuzamot jelentenek ahhoz az egészhez. A gitáros Mårten Hagström nemrégiben adott interjújában ki is fejtette ezt az egész djentséget, hogy honnan is jött, mi is ez.

"Először is bocsánatot kérünk, hogy megalkottuk ezt az irányzatot. Nem volt szándékos, a mi hibánk. De most komolyan... Szerintem ez egy félreértés, ez az egész djent dolog. Szerintem nevetséges dolog.

A szólógitárosunk, Fredrik Thordendal annak idején elég részeg volt, amikor egy régi rajongónkkal beszélt. Épp azt probálta kifejteni, hogy milyen gitárhangzást akart mindig is elérni. Megpróbálta kimondani, hogy 'Olyan 'dj_,' 'dj_,' 'dj_,' 'dj_.'' A srác meg nem értette. 'Mi mond? Ez egy svéd szó? Valószínűleg az. Úgy hangzik, hogy dj_, talán 'djent'? Talán valami olyasmi lehet.' És innen jön ez az egész. Egy részeg félreértés, ahogy a Meshuggahnál általában."

És hogy fogalmazná meg maga Hagström a saját stílusukat? "Súlyos, kísérleti zene... Nem értekel, hogy progresszív-e, vagy sem. De súlyos. És ez a lényeg. De maga a tény, hogy kategorizálj dolgokat... Legyen akár matek-metal, djent-féle alműfaj, ez mások dolga, hogy eldöntse. Mi agresszív, kísérleti zenét játszunk és ez a lényeg."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3614131673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum