RockStation

Dee Snider - For The Love Of Metal (Napalm Records, 2018)

Annyira METAL, mint egy Rob Halford által felszentelt acélkohó

2018. szeptember 03. - Árposz

for-love-of-metal.jpg

Dee Sinder a Twisted Sister élén már a 80-as években kitörölhetetlenül bevéste magát a rockzene nagykönyvébe. A Sarah Jessica Parker szépségével vetekedő 63 éves glam metal ikon szólóalbuma For The Love Of Metal címmel július 27-én jelent meg, melyet a Hatebreed frontember Jamey Jasta inspirálására és produceri irányításával készített el. A lemezen vendégeskedik többek között Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Howard Jones (ex-Killswitch Engage, Light The Torch), Mark Morton (Lamb of God), Joel Grind és Nick Bellmore (Toxic Holocaust), valamint Charlie Bellmore (Kingdom Of Sorrow). Nem semmi a felhozatal mi?!

Hősünk az elmúlt években sokféle zenei zsákutcában kóborolt, ám producerének hála ezúttal megmaradt annál, amihez leginkább ért: Felénekelt egy igen jóféle Heavy Metal lemezt, ami már a nyitó tétellel Judasi magaslatokat ostromol.

Senki ne várjon ettől az anyagtól korszakalkotó újítást! Cserébe annál több remekül hangszerelt stílusgyakorlatot hallhatunk és a dalok értékéből cseppet sem von le, hogy Jamey Jasta egy készre írt anyagot pakolt le Dee elé, és ezzel úgy nem mellesleg méltó zenei környezetbe helyezett egy élő legendát. A For The Love Of Metal egy jól sikerült tisztelgés a fémzene örök nagysága előtt. A korong tele van ösztönös és ízig-vérig szívből jövő tételekkel, amikhez remekül passzol Dee személyisége és persze kiváló orgánuma. Az, hogy mindezt még remek vendég előadókkal is spékelték, már csak hab a tortán.

Ahogy Dee Snider fogalmazott a lemez megjelenése előtt: "El nem tudom mondani, mennyire izgatott vagyok, hogy a Napalmmal, a súlyos muzsikák vezető kiadójával dolgozom együtt. A Napalm tökéletes otthona lesz ennek a lemeznek! Szerintem minden egyes hard rock és metál rajongó megtalálja majd a magáét az albumon. Alig várom, hogy a világra szabadíthassam!"

ds.jpg

És valóban, ha valaki él-hal a heavy metal lemezekért, nem fogja rezzenéstelen arccal végighallgatni ezt a korongot. "Try to not headbang” fogadásoknál a kihívó részéről erősen ajánlott anyag, már, ha szeretné, hogy a lehetetlen küldetésre kijelölt társaság fizesse az aznapi sörét.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6514217383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum