RockStation

Sinsaenum: extrém metal supergroup a Dürer Kertben

Joey Jordison, Csihar Attila és Frédéric Leclercq is színpadra áll majd októberben

2018. szeptember 18. - sunthatneversets

sinsaenum2.jpg

Első turnéja keretében, október 10-én rögtön Budapestre is ellátogat az elmúlt évek egyik új extrém metal szenzációja, a Sinsaenum. A jól ismert zenészeket felvonultató death metal együttesnek többek között Frédéric Leclercq, Joey Jordison és Csihar Attila is tagja. A második lemezét bemutató nemzetközi zenekar mellett a dán Hatesphere és a német Critical Mess is játszik ezen az estén a Dürer Kertben.

A Sinsaenum gyökerei egészen 1998-ig nyúlnak vissza: a Dragonforce gitárosa, Frédéric Leclercq ekkor kezdett a power metal főzenekar mellett death metal nótákat is írni, a szintén francia gitáros, Stéphane Buriez társaságában. Az ezután csatlakozó dobos, a Slipknot, a Murderdolls és a Vimic révén is ismert Joey Jordison adta a nevet a zenekarnak: a sin és az insane (bűn és őrület) szavak sajátos összeolvasztásával született meg a Sinsaenum kifejezés. A projekthez rögtön két énekest is meghívtak: a Dååth-ból ismert Sean Zatorsky, valamint a Mayhem és Tomentor legendás frontembere, Csihar Attila csatlakozott. A felállás a Seth basszerosa, Heimath érkezésével vált teljessé, 2016-ban jelentették be hivatalosan megalakulásukat.

A csapat debütáló lemeze a 2016-os Echoes Of The Tortured volt, melyet a németországi Metal Hammer magazin az év legjobb bemutatkozó anyagának nevezett, de világszerte ünnepelték a death metal műfajhoz kapcsolódó friss és kimunkált felfogását. A Repulsion For Humanity a csapat második nagylemeze, amely idén augusztusban jelent meg. A dalok műfaja ugyan továbbra is a death metalhoz áll a legközelebb, de köszönhetően a tagok kivételes zenészi adottságainak - no meg Francis Caste elsőrangú hangmérnöki munkájának - a Sinsaenum zeneisége sokkal komplexebb és modernebb egy egyszerű death metal brigádénál. A lemez borítóját Travis Smith készítette, a képi világgal illeszkedve a dühös és radikális zenei megközelítéséhez.

Az új album kapcsán már három kislemezt is kiadtak, melyek közül a legutóbbi a Nuit Noire (fekete éjszaka franciául), amely egy horror regénytől kölcsönözte a címét. A gyors, dühös és eléggé erőszakos dal videóklipjét itt nézhetjük meg: 


A zenekar első igazi turnéja most ősszel indul. A koncertlátogatók VIP csomagot is választhatnak a jegyük mellé: ebben az esetben találkozhatunk és fotózkodhatunk a Sinsaenum tagjaival, akik autogrammot is szívesen adnak majd, és egy csomó ajándékkal gazdagodhatunk: egy különleges posztert, egy VIP passzt, egy pengetőkészletet és egy zenekari szövetszatyrot is begyűjthetünk.

A turnéhoz egy már jól bejáratott, és mindig megbízható darálást produkáló dán thrash / death metal csapat, a Hatesphere csatlakozik, akik most októberben szintén új lemezzel jelentkeznek: a Reduced To Flesh a Scarlet Recordsnál jelenik meg. A turné másik vendége a német Critical Mess: a német csapat nemrég már bemutatkozott a Six Feet Under előtt, Human Præy című debütáló lemezük dalait adják majd elő október 10-én a Dürer Kertben.

További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3414246587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum