RockStation

Új The Devils’s Trade videó, ma lemezbemutató az Instantban

2018. november 02. - sunthatneversets

the_devil_s_trade_2018.jpg

Szeptember 28-án jelent meg What Happened To The Little Blind Crow - pénteken végre Budapesten is meglesz a lemezbemutató, addig pedig érkezett egy új klip egy olyan dalból, ami nincs a korongon.

A Hulljatok levelek Dávid előadásában először 2016 telén került fel a YouTube-ra – az amatőr videófelvétel 1800 méter magasan, az Alpokban készült egy fogadóban. A klipet jegyző készítő Magyar Dániel első hallásra beleszeretett, de csak két évvel később került sor a közös munkára.

A rendező és a készítő Dani közel 20 éve dolgozik a 3D/VFX iparban, ez idő alatt számos nemzetközi produkcióban vett részt - többek között a Toy Story 1 egyik írójával, a Jégkorszak látványtervezőjével és Sir David Attenborough-val is dolgozott együtt. Attenborough első 3D-s dokumentumfilmje, a Flying Monsters 3D 2011-ben BAFTA díjat nyert technikai kategóriában (Specialist Factual BAFTA in 2011). Magyarország első 3D animációs rajzfilmjén, az Egon és Döncin is közreműködött – a film megnyerte a teheráni XXII. Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Filmfesztivál Arany Pillangó díját, több mint 70 országban értékesítették.

Dani rock és metál zene rajongóként rengeteg zenekar klipjén dolgozott már, többek között: Hiperkarma, Polly is Dead, Shapat Terror, Tisztán a Cél Felé.

A Dáviddal közös munkáról így nyilatkozott:
„Most is kiráz a hideg, ha erre gondolok! Ahogy indul a felvétel, látni Dávid sziluettjét és a hegyeket az ablakon keresztül. Ha így maradt volna a klip végig azt sem bántam volna! Ömlik be a fény, érzed a meleget, de pontosan tudod, hogy kint borotvaéles a fagy. Ez a kettősség egyből arcon vág! Hatalmas kontraszt. Aztán Dávid csodálatos hangjával elvarázsolja a nézőt! Tisztán emlékszem, hogy napokra a hatása alá kerültem és nem eresztett ez az érzés! Akkor sajnos (szerencsére) úgy alakult, hogy a munkám miatt csak vágyálom maradt ez az animációs klip, ami most megszületett. De ez a verzió ültette el az agyamban azt a picike magot, ami most szerencsére kiburjánzott és egy brutális monstrummá nőtte ki magát!”

4 hónapon keresztül készült a video, teljes egészében 3D-s technológiával, Dávid jeleneteit egy greenbox stúdióban rögzítették, Dani azt követően illesztette bele az általa megálmodott virtuális világba. A végeredmény egy igazi 3D - CG - video montázs.

Dávid személyes kommentárja:
„Még mindig nehéz elhinnem, hogy Danival dolgozhattam. Régi ismerősök vagyunk, de annyira más ligában játszik, hogy bennem fel sem merült soha, hogy akár csak meg merjem kérdezni, keszitene-e klippet nekem. Aztán egyszer csak rámírt, hogy elindított benne valamit ez a dal. A víziója pedig tökéletesen rímelt az én világomra. Ritka az ilyen alkotói folyamat, ha egynél több ember van jelen benne, de ezért tartom fontosnak, hogy az alkotás célja, motivációja valamilyen belülről feszítő, felemesztő energia legyen. Egyre kevesebb ilyen alkalom adatik meg az irgalmatlan káoszban és egyre nehezebben élünk ezekkel a lehetősegekkel. Pedig az ilyen egymásratalálások az élet értelme.”

Dávid nemrég jött haza a Crippled Black Phoenix-szel közös hat állomásos turnéról, jelenleg Jonathan Hultén (Tribulation) társaságában co-headliner-ként járja Európát. November 2-án érkezik a hármas Budapestre, az Instantos koncert lesz a What Happened To The Little Blind Crow hazai lemezbemutatója is egyben. További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4814339261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum