RockStation

U.D.O.: tavaszi lemezbemutató a Barba Negrában

2019. március 14. - sunthatneversets

udo_1.jpg

Az Accept-es éveket felelevenítő turné és a Dirkschneider nevű projektje ismét U.D.O. néven adott ki új lemezt Udo Dirkschneider: a Steelfactory album monumentális heavy metal slágereket kínál. Az új dalokat március 27-én mutatja be a veterán német metal énekes és zenekara Budapesten, a Red Partizan és a Kiss Of The Dolls koncertje után.

Több mint 40 éves pályafutással a háta mögött, és az Accept oldalán elért sikereivel Udo Dirkschneider a legnagyobb élő rocklegendák egyike, aki több millió lemezt adott el világszerte. Saját zenekara, az U.D.O. két évtizede van a rivaldafényben, és az aktuális felállástól vagy az éppen divatos metal zenei irányoktól függetlenül szállítja a hagyományos, szögegyenes heavy metal zenét az erre fogékony tömegeknek.

Miután az elmúlt években Udo az Accept dalokat állította előtérbe másik, Dirkschneider nevű projektje élén, most itt volt az ideje egy új U.D.O. lemeznek: a Steelfactory tavaly nyár végén jelent meg az AFM kiadónál. Az új lemez dalaira egyértelműen hatással voltak az elmúlt évek turnéi, hiszen az albumon több olyan himnusz is hallható, ami biztosan jól működik majd élőben. Jacob Hansen producer (Volbeat) segítségével sikerült szerves, élő hangzást kikeverni a lemezen is.  

A jelenlegi felállásban a dobok mögött találjuk Udo fiát, Sven Dirkschneidert, basszusgitáron Tilen Hudrap játszik, a gitárokat pedig Andrey Smirnov és Dee Dammers kezeli. A napokban indult turné Budapestre március 27-én érkezik, amikor a Barba Negra Music Club színpadán játszanak majd.

A turné vendégeként fellép a Red Partizan nevű csapat, ami egy jugoszláv gyökerekkel rendelkező, de Németországban felnőtt alapítót és zenésztársait takarja. Dalaikban a második világháború történeteit elevenítik fel – első lemezük, a Rebels & Patizans tavaly nyáron jelent meg. 

Az estét a 2009 óta működő, lettországi Kiss Of The Dolls nyitja, rock and rollal ötvözött kiváló heavy metalt játszva, és bemutatva a Kiss Of The Dolls & Friends című lemezt. A koncertre a normál belépőjegy mellé három különböző típusú VIP jegy is váltható: az első csomag megvásárlói találkozhatnak és fotózkodhatnak a zenekarral, valamint autogramokat és egy szuvenír passzt is begyűjthetnek, a második csomagra benevezők egy különleges pólót és egy 3D mintával nyomott fémdobozt is kapnak, míg a harmadik VIP csomagot megvásárlók egy névre szóló hímzéssel ellátott dzsekit is hazavihetnek.

További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7314687458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum