RockStation

Kedden Septicflesh és Krisiun a Dürerben

2019. március 31. - sunthatneversets

septicflesh_band.jpg

A death metal rajongóinak igazi ünnepnap lesz április másodika – Budapesten is lesz egy állomása ugyanis a Septicflesh és a Krisiun Európa-turnéjának, amelyen magukkal hozzák a Science of Disorder és a Diabolical zenekarokat is. A négy csapatot a Dürer Kert nagytermében láthatjuk.

A Septicflesh a maga csaknem harminc éves múltjával már veteránnak számít metal berkekben. A szimfonikus death metalban utazó görög csapat jelenleg a 2017-ben megjelent Codex Omega című albumát turnéztatja Európában – ami sorban már a tizedik nagylemeze a bandának -, de a készülő új anyagról is nagy valószínűséggel hallhatunk pár tételt a koncerten. A négy tagú zenekar Kerim „Krimh” Lechnerrel, a Decapitated volt dobosával turnézik, hiszen a Codex Omega az első album, amin már az ő játékát hallhatjuk.

A csapat nemrég kötött megállapodást a Nuclear Blast lemezkiadóval, és bár a tizedik lemeznél már általában várható némi hanyatlás, bátran kijelenthetjük, hogy a Septicflesh most találta meg az igazi hangját. A tíz komplett zeneművet tartalmazó Codex Omega a tökéletes bizonyíték arra, hogy a görög csapat kétségtelenül a szimfonikus death metal mesterévé vált az évek során.

A csaknem ötven állomásos turnén velük tart két death metal zenekar, a brazil Krisiun és a svéd Diabolical is. A Krisiun tizenegyedik, Scourge of the Enthroned című nagylemezével érkezik a Dürer Kertbe, ami tavaly szeptemberben jelent meg. Az őrült tempókat, szinte embertelen gyorsaságú dobtémákat és Lemmy-szerű vokálokat mesterien keverő csapat az előző albumán kissé eltért a rajongók által megszokottól – Alex Camargo énekes-basszusgitáros szerint az a lemez túl hosszúra sikerült, és túl sok lassú rész volt rajta -, a Scourge of the Enthroned viszont egy határozott fordulattal ismét visszatért oda, ahonnan a zenekar elindult. Egy gyorsabb, extrémebb album született így megint, a maga minden intenzitását összesen 8 dal 38 percébe sűrítve.

Az est harmadik fellépője a több mint húsz éves múltra visszatekintő svéd death metal csapat, a Diabolical, akik az Eclipse című 2019-ben megjelent konceptalbumukat hozzák el nekünk. Az anyag az emberiség sötét oldalára reflektál, ami kikényszeríti a hallgatóból, hogy felfedezze a saját „diabolical”, azaz ördögi oldalát. Ezzel a lemezzel a svédek léptek egy nagyot a death metal színtéren, az anyag ugyanis rendkívül kifinomultra és érettre sikerült.

A koncerten előzenekarként lép fel a svájci metal zenekar, a Science of Disorder; ők a turné hét állomásához csatlakoztak. A korábban Soulless néven működő csapat a 2018-as Private Hell című lemezével mutatkozik be a nagyérdeműnek. A négy csapatot Budapesten április 2-án láthatjuk, a Dürer Kertben. További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3914728931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum