RockStation

Leteszi a lantot a Toto!

Legalábbis ideiglenesen mindenképp

2019. október 17. - theshattered

toto-press.jpgAki nem volt ott a júniusi budapesti koncerten, már bánhatja: a mostani turné lezárása után szögre akasztja a hangszert a Toto. A Steve Lukather-vezette csapat a zenekar fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli éppen, a jelen állás szerinti legutolsó buli október 20-án lesz Philadelphiában.

Steve Lukather: "Nem tudom, mit hoz majd a távoli jövő, de tudom, hogy belátható időn belül a Philly-i koncert lesz a legutolsó. És minden bizonnyal a Toto ezen fennállásának a vége."

Egy másik felállás kérdéséről: "Nem tudom, ember. Nem tudom megjósolni a jövőt. Annyit tudok, hogy ez a kiadás október 20-tól halott lesz... Egy ideig eltávolodunk ettől az egésztől. Nagyon csúnyán elfáradtunk, fel kell gyógyulni ebből és kitalálni, hogy mi is történt. A zene persze még mindig itt van. Nem azt mondom, hogy soha többé nem fogok zenét játszani - ez nagy butaság lenne, hazudnék. Bármit játszhatok a teljes karrieremből, ráadásul azzal, akivel csak akarom, ahogy a többiek is. De nem tudom még, hogyan lesz.

Jó ideje nagyon keményen dolgoztunk, elég csak megnézni az elmúlt tíz év turnéit: többet voltunk úton, mint bármikor azelőtt. Jobban játszunk, mint bármikor azelőtt. Ez az ironikus... A zenekar nagyszerűen játszik. Amikor felmegyünk a színpadra, ember, az egész olyan, mintha újra gyerekek lennénk, beleadunk apait-anyait. Megfiatalít minket. Nagyszerűen érzem magam tőle, jobban, mint amikor még negyven voltam, érted, mire gondolok? Fizikailag és játék szempontjából a zenekar sokat érett. Együtt zenélünk. Jó móka, nagyszerűen érezzük magunkat. Ez a több, mint két óra a színpadon az, amiért itt vagyunk. Ez a mi fizetségünk is. Nem kapunk érte fizetést - azért a húsz óráért kapunk, amit a hotelszobának nevezett kedves kis börtönben töltünk. Egész életemben úton voltam. Kimozdulni és megnézni a várost... Már mindenhol szétnéztem, ha érted, mire gondolok."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7415228052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum