RockStation

Év végi hajrá az Éjfénynél

Decemberben négy új videó!

2019. december 09. - bönin

74361423_517516855528407_3939550441494282240_n.jpg

A veszprémi Éjfény nem bír nyugovóra térni így év vége fele, sőt ahelyett, hogy kicsit porosodni hagynák a hangszereket az Ünnepek alatt, inkább még négy új videót tesznek a csizmákban, illetve majd a fa alá. Ráadásul elkészült legújabb lemezük az Üvöltő, bár hogy fog testet ölteni az új korong az még kérdéses! A Búcsú c. nótában hemzseg a magyar folklór - a témaválasztás és Wágner Balázs által megszólaltatott hegedű igazi népdallá avanzsálja az új szerzeményt, amit hangjával még színesebbé a Thy Catafalque-ban is mostanában sokat vendégeskedő Horváth Martina varázsolt.

"Az Üvöltő készen van (el sem hisszük...), már csak akörül megy a szervezéstervezés, hogy milyen formában, kin/min keresztül érhessétek el az albumot! Amint ez a helyére kerül, sikítunk! Az év végét megnyomjuk, decemberben négy klip is napvilágot fog látni, a poén-, az akusztikus és a horrorvidi előtt úgy gondoltuk, hogy egy ilyen szép ősz után méltó módon veszünk - többek között attól is - búcsút.

A dalban két fantasztikus zenész is vendégeskedik, az egyikük Horváth Martina istennő (Nulah, WMD, Ghymes, ex-Niburta) és az M.C.S. Blues Band - énekesgitárosvonósfrontember Wágner Balázs, aki tökéletes hegedűszólammal támogatta meg a mutatványt, ezúton is tengermély hála nekik, kalap lent! Maga a dal a fájdalmas tehetetlenségről szól, amit sajnos nagy valószínűséggel mindenki megélt már, mikor mondania kellett volna valamit, ami inkább mégis bent maradt...aztán hogy ez jó döntés volt-e, azt mindenki döntse el maga!"

A komolyabb hangvétel után következzen egy kis derű, mivel a második klipp egy mókás feldolgozást rejteget. A mindenki által ismert We Will Rock You (Queen) lett az áldozat, a megkerülhetetlen rockhimnuszt sikerült az Éjfénynek egy teljesen másik szemszögből nem csak, hogy szólaltatni, de teljesen ki is csavarni. Csavarodjatok rá!

A zenekar frontembere Árpi így kommentálja a nótát: "Ahogy ígértük, itt a legújabb, vérkomoly újragondolásunk! Hónapokig dolgoztak rajta a világ legjobb szakemberei, csillió dolláros költségvetés és kínkeserves, hetekig tartó, veszprémangelesi forgatás eredménye ez az immár többszörösen díjazott, fesztivál-nyertes dokumentumfilm! Ja és hazudunk is..."

A zenekar idei utolsó fellépése az ingyenes Amarilla-bálon lesz, az esemény ITT találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8415343472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum