RockStation

"Megpróbálunk egészségesebb turné-életmódot élni, mivel minél öregebb vagy, annál nehezebb helyrejönni egy este után."

Interjú Tony Palermoval, a Papa Roach dobosával

2020. február 06. - theshattered

papa_roach_2018.jpgMárcius 4-én egy igen erős bulinak lehet részese az, aki ellátogat a Papp László Sportarénába, mivel együtt veszi be azt a Papa Roach és a Hollywood Undead -  a bemelegítésért az Ice Nine Kills lesz a felelős. Ez a kanyar adta az apropóját, hogy megkérdezzük a csapatot, mégis mire lehet majd számítani. Kérdéseinkre a zenekar dobosa, Tony Palermo válaszolt készségesen. Természetesen az aktuális turné mellett szóba került a Hollywood Undead, és a Slipknot, a Magyarországgal való viszonyuk és az öngyilkosság-elleni kampányuk is.

Sziasztok, srácok! Ezen interjú miértje a soron következő turné, az első kérdés a Hollywood Undeaddel való viszonyotokról szól. Kinek az ötlete volt ez a kollaboráció?

Tony Palermo: Mindig is olyan zenekarokat próbálunk keresni, akiknek a hangulata, előadásmódja megegyezik azzal, amit mi egy koncert alatt el szeretnénk érni. Van, amikor feltörekvő zenekarokat kérünk fel, így a rajongóink először találkozhatnak velük élőben. Más alkalommal nevesebb csapatokkal kelünk útra. A Hollywood Undead nevét már feldobtuk egy párszor, végre sikerült is összehangolnunk a turnéinkat.

Mikor találkoztatok először a Hollywood Undeades srácokkal?

Tony Palermo: Néhány éve találkoztunk velük először. Emlékszem, hogy a régi perkásukkal, Mattel játszottam egy pókerbajnokságon is. Csináltunk már néhány közös bulit, de ez lesz az első teljes turné. Elég keménynek ígérkezik, a rajongóink is rendesen beindultak ettől az összeállítástól.

Mire számíthatunk a turnén? Készültök valami különlegességgel?

Tony Palermo: Mostanában véglegesítjük a produkciót, reméljük, hogy a tavalyi, USA-turnés dolog nagy részét el tudjuk hozni. Természetesen a teljes katalógusból lesznek dalok. Plusz mivel idén van az Infest megjelenésének huszadik évfordulója, egy-két régebbi gyöngyszemet is előkapunk majd.

Ez lesz a hatodik alkalom, hogy Magyarországra jöttök. Van bármi emléketek az országról?

Tony Palermo: Emlékszem a Sziget Fesztiválos fellépésünkre és az ötcsillagos ellátásra! Ez volt nálatok az első fesztiválunk. De szeretünk a Volt Fesztiválon is játszani. A magyar közönségnek van Európa-szerte a legnagyobb energiája.

Játszottatok a Knotfesten is. Milyen a Slipknottal való viszonyotok? Hallottad már az új Slipknot-lemezt?

Tony Palermo: A Papa Roach és a Slipknot viszonya valamikor még az 1999-es Ozzfestre vezet vissza, ha minden igaz. Szoros kapcsolatban vagyunk néhányukkal és a személyzetükből is pár emberrel. Mindig szeretek velük játszani, mert ez azt jelenti, hogy a színpadról nézhetem végig az egész őrületet. Hihetetlen energiájuk van, néha nem értem, hogy tudják ezt minden este hozni. Az új albummal kapcsolatban: szerintem kicsit most többet kísérleteztek olyan szokatlan, de súlyos Slipknot-dalokkal, mint a Spiders. Mindent összevetve szerintem teljesen természetes náluk ez a fejlődés.

Egyre több akusztikus átiratotok van. Vannak terveitek esetleg egy akusztikus turnéra, vagy talán lemezre?

Tony Palermo: Általában útközben jönnek ezek az akusztikus ötletek. Volt már szó speciális akusztikus estékről, de semmi sem lett még belőle. Túlzottan is szeretjük a rock húzását ahhoz, hogy az egészet átvigyük akusztikusba. Talán amikor öregebbek leszünk!

Hogy néz ki a Papa Roach party módja?

Tony Palermo: A partizás már jelentősen visszaesett a legtöbbünknél, de azért néha elengedjük magunkat. Megpróbálunk egészségesebb turné-életmódot élni, mivel minél öregebb vagy, annál nehezebb helyrejönni egy este után. Büszkék vagyunk rá, hogy amikor felmegyünk a színpadra, mindent kiadunk magunkból. Azt hiszem, ha elkezdenénk lezülleni, azt a rajongóink is észrevennék.

Volt egy, az öngyilkosság elleni harcot támogató videótok. Fontos számotokra, hogy ilyen témákra is felhívjátok a figyelmet?

Tony Palermo: Mindig is olyan zenekar voltunk, akiknek a szövegei, dalai egyszerre szóltak azokról a pozitív és negatív dolgokról, amiket az élet adhat. Szerintem a gyógyulási folyamat része az, hogy tudod, nem vagy egyedül a mindennapi harcokban. Néhányunknak több gondja van, mint másoknak, a szellemi egészség pedig olyan sérülékeny. Mindannyian ismerünk olyanokat, akik meghozták ezt a drasztikus végső döntést. Remélhetőleg az üzenetünkkel valakinek megadhatjuk az esélyt arra, hogy elgondolkodjon az életéről, mit jelent az nem csak nekik, hanem a szeretteinek is. Megértjük a fájdalmat, de reménnyel is tölt el az a tudat, hogy túl lehet élni a nehéz napokat. És hogy legyen valami célunk.

-----ENGLISH VERSION------

papa_roach_2019.jpg

Hello guys, the focus of the interview will be the upcoming tour, for this reason the first question is about your connection with Hollywood Undead. Whose idea was that collaboration?
Hello! We always look for bands that fit the vibe of what we’re trying to accomplish in a live scenario. Sometimes we take out up and coming bands and the fans get to see them for the first time. Other times we go with established bands. We have been bringing HU’s name up for quite some time and our tour cycles are finally lining up.

When did you meet the Hollywood Undead guys for the first time?
We met the guys some years ago. I remember playing in a poker tournament with the old percussionist, Matt. So we’ve done a few shows together but this will be the first full tour. And it seems as though both bands’ fans are feeling excited about this line up.

What can we expect on the tour? Are you preparing with something special?
We are currently trying to finalize our production and we hope to bring some of what we had in the States last summer. You definitely can expect songs spanning our whole catalog. Plus it’s the 20 year anniversary for Infest so expect a few older gems as well.

This will be your sixth time in Hungary (seventh of March). Do you have any memories of our country?
I remember performing at the Sziget Festival and experiencing 5 star catering! That was a first for a festival. We also love playing Volt festival. Some of the best crowd energy of any of the Euro festivals is in Hungary.

You have played at Knotfest. How's your relationship with Slipknot? Did you hear the new Slipknot album?
P Roach and Slipknot go way back to Ozzfest in 99 I believe. We have a solid relationship with some of the guys and some of their team. I always love playing with them because it usually means I get to watch the mayhem from the stage. Their energy is incredible and I sometimes don’t know how they deliver every night. As far as the new record, I think they’ve done a bit more experimenting with unconventional Slipknot heavy songs such as “Spiders”. All in all I feel them growing in a way that seems natural.


You have more and more acoustic songs. Do you have plans for an acoustic tour or album maybe?
We just come up with more acoustic ideas usually on the road. We’ve tossed around the idea of a special night acoustically but nothing has come to fruition. I think we like to crank up the rock too much now to bring the acoustic. Maybe when we’re older!

How does the party mode looks like in Papa Roach?
The party mode has drastically diminished for most of us, but occasionally we’ll throw down. We’re trying to maintain a healthier touring lifestyle because the older you get, the harder it is to recover. We pride ourselves going onstage and leaving it all up there. If we started to slip I think the fans would be able to tell.

You had a video supporting suicide prevention. It is important to you to draw the attention to these topics?
We’ve always been a band that lyrically sings about the negatives and positives life can throw at you. I think part of the human healing process is to know you’re not alone in the everyday struggle. Some of us have more struggle than others and mental health is so fragile. Plus we all know someone who’s ended up making that drastic, final decision. Hopefully through our message we can give someone a chance to think about their life and what it means, to not only them, but the people who love them. We understand the hurt but also feel hopeful about the fact that you can pull out of some dark days and feel a sense of accomplishment.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3815454832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum