RockStation

Elárverezték a Van Halen-gitárokat, Wolfgang Van Halen nem tartja etikusnak, hogy nyerészkedni próbálnak az apja örökségéből

2020. december 04. - theshattered

eddie_van_halen-e1570740447260.jpgMegtörtént az általunk korábban már említett árverés, kalapács alá került a Van Halen-örökség három gitárja. A hangszerek ilyesfajta eladását a Eddie Van Halen fia, Wolfgang nem tartja túlzottan etikusnak, szerinte ezek a gitárok inkább múzeumba és nem idegenek kezébe lennének valók.

De akkor először a hangszerekről, illetve azoknak az eladási áráról röviden: a Bryan Cush részére ajándékozott, klasszikus piros-fekete-fehér Kramer 231250 dollárért kelt el, állítólag ezt a hangszert maga Eddie és a gitártechnikusa rakta össze Van Halenék házi stúdiójában. A másik gitárt, az elvileg 2004-ben, színpadon is használt fekete-fehér Charvelt 140800 dollárért vitték el. Egy harmadik hangszer, a Hot For Teacher videójában látható kellékgitár 50000 dollárért talált gazdára.

vanhalenguitars.jpg

Viszont mindezt az aukciós megoldást, ahogy fentebb is olvasható, Wolfgang Van Halen érthető okokból nem találja túlzottan elfogadhatónak, ezek ellen a Twitteren emelt hangot.

"A főcímeknek így kellene szólnia: 'Három csíkos gitárt adtak el a jótékonysági aukción'. Nem voltak színpadi hangszerek. Semmi közöm nem volt hozzájuk. SOHA nem fogom eladni apám ikonikus gitárjait. Egyedül a múzeumba valók ezek a hangszerek."

"Az egyik ráadásul egy ajándék volt. Nem tudom, ki képes azt továbbadni. Az időzítés kicsit bűzlik nekem."

"Várjatok, húzzátok ki az előzőt! NEM jótékonysági árverés volt! Csak hasznot akartak húzni apám halálából. Micsoda meglepetés. Basszák meg!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2516317440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum