RockStation

Különleges Van Halen box jelenik meg a héten

2023. október 04. - moravsky_vrabec

vanhalen_band_1988.jpg

Az áprilisban (újra)kiadott dupla koncertlemez után most a Sammy Hagar-korszak stúdióalbumai következnek, ritkaságokkal felextrázva.

Sammy Hagar a 5150 címet kapott albumon mutatkozott be a Van Halen második énekeseként, 1986-ban. Nem akármilyen feladat volt ez, hiszen a szőke kaliforniai rockisten archetípusát, David Lee Roth-t követte ebben a munkakörben. Nem kis fegyvertény, hogy vele sem tört meg a sikerszéria, sőt, mind a négy "Van Hagar" album eljutott a Billboard lista első helyéig. A pénteken (október 6-án) megjelenő The Collection II box set éppen ezeket a lemezeket rejti majd, újra-maszterelve (erre nincs valami szebb szó?) és egy kis pluszbónusszal gazdagítva.

A már említett 5150 volt az első nagylemez Sammy-vel a mikrofonnál, ezen jelent meg a Dreams című mega-sláger, és csak Amerikában több mint 6 millió fogyott belőle. A hülye lemezcímek hagyományát az OU812 sem törte meg két évvel később (kimondva Oh, you ate one, too), erről talán a When It's Love című lassú szólt a legnagyobbat. Az eredeti bakelit kiadáson nem szerepelt az A Apolitical Blues című Little Feat feldolgozás, most természetesen itt van, az extra lemezen. 

Az MTV-korszak abszolút csúcsát a For Unlawful Carnal Knowledge hozta el (olvasd csak össze a kezdőbetűket), a Poundcake vagy a Right Now magas rotációban szerepelt a zenetévén akkoriban. Ezzel a lemezzel végre Európában is turnéztak egyet, korábban ugyanis sokáig hanyagolták az öreg kontinenst. A Sammy-érát a Balance nagylemez zárta le, amelyről a Can't Stop Loving You lett a legismertebb dal. Az idei kiadás már tartalmazza a Baluchitherium című instrumentális darabot is, ami az eredeti bakeliten nem szerepelt. 

vanhalen2023box.jpg

A négy lemez mellé egy ötödiket is csomagolnak majd, a Studio Rarities 1989-2004 rejti a ritkaságokat és különleges felvételeket. Az igazán fanatikusok persze ezeket is ismerhetik már innen-onnan, de így egybeszerkesztve még nem jelentek meg eddig. Tehát kiadatlan dal, alternatív verzió, vagy padlásról előkotort felvétel nem lesz a dobozban, de sokaknak így is megérheti az 50, illetve 125 dolláros ár az 5 CD-t illetve 5 vinylt rejtő csomagért. 

Ha nem bírod ki a pénteki megjelenésig, a The Collection II szetthez két előzetes dal is napvilágot látott: a Humans Being eredetileg a Twister című akciófilmhez készült, a Crossing Over pedig a Balance albumon volt bónusz. Mutatjuk is mindkettőt, alatta pedig az extralemez dallistáját tanulmányozhatjátok. 

 Van Halen: Studio Rarities 1989-2004 dallista 

1. A Apolitical Blues (Little Feat feldolgozás, először bakeliten)
2. Crossing Over (Balance bónuszdal)
3. Baluchitherium (először bakeliten)
4. Humans Being (A Twister filmzenealbumról)
5. Respect the Wind (szintén) 
6. It's About Time (2004-es felvétel, a The Best of Both Worlds válogatásról) 
7. Up for Breakfast (ez is) 
8. Learning to See (és ez is)  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4018227333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum