RockStation

DALRIADA – Belehallgathatunk az Őszelő lemez minden dalába

2021. március 16. - sunthatneversets

dalriada_2021.jpg

Mélyebbre hangolt gitárokkal, valamivel kevesebb népi hangszerrel és gitárcentrikusabb dalokkal készült el a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze. Az Őszelő album 9+1 friss dallal foglal magába minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet. A lemezről legutóbb a Mihaszna Film közreműködésével készült el a “Betyár-altató”, melyet igazán autentikus környezetben, az Alföldön forgattak betyárromantikát megelevenítő helyszínen, most pedig egy teaser is elkészült, amiben az album összes dalába belehallgathatunk!

A zenekar 10. stúdióalbuma április 9-én fog megjelenni, és már előrendelhető Digi CD és limitált kiadású Digi 2 CD + DVD formátumban, melyen végre napvilágot lát a “Hazatérés - 15 év Dalriada” című első koncertanyag is, amit 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában tartott 15 éves jubileumi koncerten. A teljesen megújult webshopban elérhetőek az új lemezhez készült friss pólók és pulóverek, illetve a korábbi kiadványok egyaránt.

A klipes “Betyár-altató” már a harmadik közzétett dal az új anyagról; első ízben a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából mutatták be a népi hangszeres, akusztikus “Ezer csillag”-ot, amit az “Őszi ének” követett. A folk metalosok részt vettek az ősszel megjelent “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute lemezen is a “Sólymok fészke” átdolgozásával.

Az Őszelő lemez eddig megjelent dalait ezen a lejátszási listán lehet meghallgatni:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7216463544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum