RockStation

Of Mice & Men - Bloom (SharpTone Records, 2021)

Mély érzelmek vidéki környezetben

2021. június 07. - Elisorne

667660.jpg

Az Of Mice & Men 2009-ben alakult a Californiai Costa Mesában. A korai albumokat a metalcore stílus jellemzi azonban a későbbiekben elmozdultak a nu metal, alternatív metal vonalak felé is, ám mindvégig megtartották az eredeti hangzásukat is. Eddig 6 stúdió albumuk jelent meg, május végén pedig egy 3 számos EP-vel a Bloommal hozakodtak elő.

Egy igazi vegyesfelvágott képét kapjuk ahogy az OM&M munkásságába mélyedünk. Illetve az ő elmondásuk alapján is. Megannyi stílus és előadó van rájuk hatással és ezt nem félnek felvállalni sem az EP ismertetőjében:

A sokoldalú metalcore-gépezet, amelynek küldetése, hogy minden szívfájdalom, melankolikus merengés és diadalmas pillanat hangsávját elkészítse. Az elemek erős és tökéletes vihara. A Linkin Park rajongói számára ismerős bombasztikus és felemelő üvöltés; a Deftoneshoz hasonló réteges ropogás; thrashelő old school riffelés a la Slayer és Exodus; a Sade vagy a Radiohead érzéki atmoszférája; egy egyedülálló, OM&M hangzásban kavarog.

Nem mellesleg az EP első számában a Levee-ben inkább a Deftones-ra jellemző üvöltés köszön vissza. Az első másodpercekben hallható zuhogó esőt felváltja a már Back to Schoolból ismerős erős üvöltős kezdés. Bár koppintásnak érződhet itt ott a szám, viszont egyáltalán nem rossz a végeredmény. A dalszöveg és a dalhoz készült hát mozgókép, -mert klipnek nevezni túlzás- összhatása jó lett.

Ahogy áttérünk a Bloomra a zuhogó eső továbbra is elkísér minket. Itt egy lágyabb kezdésben van részünk, ám a dallamos szöveget hamar felváltja a keményebb hangzás. A Bloom is kapott egy animált videót, amely már mozgalmasabb lett, igazából ez az egyetlen klip amely az EP-hez készült. Szeretem a mély mondanivalót tartalmazó már-már versnek is beillő dalszövegeket, itt ezt meg is kapjuk. Érdekes kérdéseket feszegetnek a srácok, de hát a műfajokra, amelyeket képviselnek ez jellemző is.

"A Bloom egy családtag halálának gyászáról szól" - mondja az OM&M énekese és basszusgitárosa, Aaron Pauley. "Arról szól, hogy ezen a veszteségen keresztül megértjük, hogy a gyász nem csak a szerelem a legzsigeribb és legvadabb formájában, hanem a végső ár is, amit azért fizetünk, hogy megtapasztalhassuk ezt a szerelmet. A mélységes gyász megismerése azt jelenti, hogy megismertük a mélységes szerelmet. Semmi és senki sem tart örökké. A szerelem nem egy csokor műanyag virág, hanem a szirmok lehullásának nézése."

A harmadik szám a Pulling Teeth. Az eső tovább esik, de a kezdet itt már erőteljes. Most fél percig semmi szöveg csak a gitár és a dob együttes hangzása. Azt hiszem a három közül ez a szám tetszik nekem a legjobban, pedig mind a háromra ugyan azok a jellemzőek, azonban itt egy kicsit jobban váltakoznak a dallamos énekes és az őrült részek, ami valahogy mindig is a kedvencem volt.

Egy ilyen rövid lemezt nem igazán lehet hosszan értékelni nem is szaporítom tovább a szót. Hallgassátok meg inkább az EP-t és remélem, hogy ti is élvezni fogjátok. Nekem kellemes meglepetés volt, örülök a lehetőségnek, hogy megismerhettem az "egereket és embereket". Mely bandanév eredete amúgy az "Egerek és Emberek könyve",  amely szerint az egereknek és embereknek jól megtervezett tervei gyakran meghiúsulnak. Az ember terveket sző, és azokat elszúrják.

rockstation_pontozas_4_5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4316583010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum