RockStation

Jövőre jön Matt Heafy és Ihsahn black metal projektjének bemutatkozó albuma

2021. augusztus 30. - theshattered

0trivium2019_18_eredmeny.jpgKicsit Luca széke módon készült, de végre csak elnyerte a végleges formáját a Trivium énekesének, Matt Heafynek és Ihsahnnak a közös black metal zenekara. Az eredetileg Mrityu név alatt futó projekt végül az Ibaraki nevet kapta, a szövegek a japán mitológiából merítenek majd. Pluszbónusz, hogy Nergal is tiszteletét teszi majd az anyagon!

Matt Heafy: "A karantén alatt be tudtam fejezni az Emperorból ismert Ihsahnnal közös black metal albumomat. Ő volt a producere és társszerzője az anyagnak az elmúlt tizenegy évben. A jövő év közepén végre megjelenik, jó móka lesz.

Eredetileg Mrityu volt a neve, amit az Ashtanga jógából vettem. Ez az élet és a halál koncepcióját jelenti, úgy mint az uroborosz és a japán Enso. Azaz hogy az élet és a halál mindig szimbiózisban áll egymással. Nem igazán tudtam, mi legyen a dalszövegek témája, aztán beszéltem Ihsahnnal, mert mindig is szerettem a skandináv mitológiát, északi mitológiát, svéd mitológiát. Bárcsak írhattam volna Thorról és Jörmungandrről, mert imádom ezeket a történeteket. De lehűtött azzal, hogy 'Oké, de Matt, ezeket már sokan megírták, neked meg ott van a saját gazdag történelmed, meríthetnél a japán felmenőidtől.' Itt kapcsolt fel bennem az a bizonyos villanykörte. Ekkor döntöttem el, hogy erről fogok írni. Végül minden szöveget japán történetekről írtam meg, mert ez az az irány, amivel nagyon még senki sem foglalkozott.

Nem igazán van olyan zenekar, aki a japán folklórról, vagy a Sintó istenekről, istennőkről és a japán történelem kitalált történeteiről írt volna. Megváltoztattam a zenekar nevét Ibarakira, ami igazából a Trivium kabalafigurája - emiatt itt van egy kis easter egg - az egész projekt japán tematikájú lett. A képi világ, a dalszövegek, én is japánul éneklek. Ráadásul ott lesz Ihsahn és Nergal is a lemezen."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3016674320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum