RockStation

Ihsahn nyitott lenne egy új Emperor lemezre

2023. április 11. - theshattered

emperor2014_638_1.jpgBizonyos feltételek mellett (melyek az elmondása szerint most amúgy mind adottak) nyitott lenne egy új Emperor lemez összerakására a zenekar énekes-gitárosa, Ihsahn. A 2001-es feloszlatás óta csak reunion turnékra összeállt legendás zenekar legutóbb huszonkét éve adott ki nagylemezt, szóval igen nagy felelősség lenne ez az egész projekt, de ezt maga az énekes is tudja.

Ihsahn: "Ha csak egy tizest kapnék minden alkalommal, amikor felteszik nekem ezt a kérdést... Ez egy olyan kérdés, ami nyilván sokszor előkerül. Megválaszolni meg pont annyira könnyű, mint amennyire nehéz is. Mert először is, húsz éven keresztül egyértelműen elutasítottam a lehetőségét. Nem láttam értelmét. De mindig felmerült. És ez ugyanúgy érdekli Samoth-ot, ahogy engem is. Néha egészen véletlenül tapintunk rá erre a kérdésre.

Az én szemszögemből - és most csak az én szemszögemről tudok beszélni - sokáig az is nehéz kérdés volt, hogy honnan folytatnánk. Az Emperor örökségével sosem szórakoztunk. Szerintem azért vonzott be egy csomó embert ez a zene, mert bizonyos értelemben nem azzal a céllal készült, hogy az emberek szeressék. Teljesen megalkuvás nélkül született, az embereknek meg pont az őszintesége miatt tetszett meg.

Ha nekiállnánk egy új Emperor lemeznek, akkor annak úgy kellene szólnia, mint a régi cuccoknak? Könnyű lenne, de nem lenne őszinte. Vagy ott kellene felvenni a fonalat, ahol abbahagytuk, azaz hogy én egyre kísérletezősebb témákat rakok össze? Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a rajongók is szeretnék. Végül pedig mi lenne a motiváció bármi kereskedelmi vonulaton kívül? Ha arra gondolok, hogy ez megtörténik, akkor el kellene jutnunk egy olyan pontra, ahol egy irányba mutatnak az ötleteink és jó érzéssel állunk neki, úgy, ahogy a koncertek is elkezdődtek. Mindenki úgy érzi, hogy ez a jó és lényegében mindenki ugyanúgy gondolkodik.

Szóval korábban egyértelműen nemet mondtam volna, de ha összeállnak a csillagok és kreatív szempontból is összekapcsolódunk, valamint hogy amit alkotunk az ugyanabból a tiszta értékrendből táplálkozik, mint annak idején is, akkor nyitott lennék rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6018099402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum