RockStation

Megjelent a Lightchaser legújabb EP-je

2021. november 19. - sunthatneversets

lcpromopic.jpg

Megjelent a 2014-ben Esztergomban alakult Lightchaser legújabb EP-je ami a When Darkness Prevails címet viseli. A felvétel Blind Pig Studiosban és és Grenma Studioban (dobok), az utómunka Kiss Józsefnél (Nova Prospect) készült.

Ez anyag a koncept EP-sorozat második része, a The Long Way Down folytatása, szintén négy dallal, a befejező rész várhatóan ,ég 2022-ben kijön. A banda 2020-ban a Tripsittert kísérte Pozsony, Bécs, Budapest vonalon az év elején, majd ősszel a Petőfi és a Headstock társaságában volt néhány hazai vidéki állomása. A banda november 25-én a The Southern Oracle előtt játszik az új Dürer Kertben a The Sexy Wild Easttel együtt. Ez lesz kvázi az EP bemutató show.

"Úgy érzem egyre jobban összeér a banda, pedig már 2 évvel ezelőtt is azt mondtam volna, hogy most nagyon jó a kémia, de szerintem az új dalokkal megint tudtunk egyet előre lépni, még ha muszáj is volt megint belecsempésznünk egy rockslágert a 4 dal közé.

A felvételek simán zajlottak, volt már sokkal szenvedősebb stúdiózásunk is, Barni is profi munkát végzett a vendégszerepléssel, Ő már régen a célkeresztünkbe volt vendégénekre, most végre össze is hoztuk.
Mindenki tudta mi a dolga, de ebben közrejátszott az is, hogy tudatosan ezt az évet a felvételeknek szerettük volna dedikálni, nem foglalkoztunk igazán koncertekkel, kettő azért így is becsúszott idénre is amiknek nagyon örülünk.

A dalok ugyanazt a gondolatmenetet fűzik tovább, mint az előző fejezet, egy szubjektív véleményformálás arról, hogy a kapitalizmus, globalizmus illetve populizmus mennyire gyarlóvá és gyengévé tette az embereket. Nincsen tartalom vagy magasztos cél amiért megéri küzdeni és már a pozitív példa is egyre kevesebb az emberek elött a világban ami jobbá tehetné, motiválhatná őket.

A szövegvilágban sok utalás van előző dalainkra, illetve abban boncolgatott témákra. Ha valaki nem csak hallgatja a dalainkat, hanem néha a szövegbe is beleolvas Ők felfedezhetik ezeket a kis utalásokat.

De vannak konkrét dal-párok is, mint pl. a Low / High, amikben a rockandrollosabb oldalunkat mutatjuk meg a metal/hardcorepunk helyett. Ez a két dal pl. olyan függőségekről szól más-más megvilágításban amik a modern társadalomban jellemzőek. Sokunk küzd valamivel: legyen az alkohol, tudatmódosítók, szex, pénz vagy mások szemében sikeresnek akarnak annyira tűnni, hogy elveszítik önmagukat.

A jövőre nézve az biztos, hogy idén megyünk pár helyre itthon, megpróbálunk az országban minél több régióba eljutni a szokásos helyek mellett, illetve dolgozunk a következő epizódon, ami a "The Hardest Part" címre lesz keresztelve, ha addig meg nem gondoljuk magunkat."

A teljes EP alább hallgatható meg:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3716759414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum