RockStation

Erős üzenettel tért vissza a Muse

2022. január 13. - rockstation

muse_2022.jpgEgy hosszabb szünet után újra a húrok közé csapott a kultikus, brit progresszív rockbanda, a Muse, hogy egy sokunkat érintő, káros jelenségre hívja fel a figyelmet. A „Won’t Stand Down” a klasszikus Muse-i indusztriális gitártorzításokkal és himnikus hangzással kétségkívül hipnotikus állapotba keríti majd a rajongókat és lendületet ad megküzdéseinkhez.

A világ egyik legjobb élő zenekaraként széles körben elismert a Muse, számos zenei díj köthető nevükhöz, többek között két Grammy-díj, öt MTV Europe Music Award és két Brit Award. Legutóbbi albumuk, a ’Simulation Theory’ 2018-ban debütált, és ez volt az együttes sorozatban a hatodik lemeze, amely az Egyesült Királyság élvonalában végzett.

Idén pedig egy vadonatúj  dalt köszönthetünk: a „Won’t Stand Down” egy kaotikus, arénakész himnusz, felerősítve a frontember, Bellamy megdöbbentő dalszövegét.

„A „Won’t Stand Down” arról szól, hogy fel kell lépni a zaklatókkal szemben bármilyen közegről is legyen szó: játszótérről vagy épp a munkahelyről”  meséli Matt Bellamy. „Meg kell védenie mindenkinek magát a kényszertől és a szociopatikus manipulációtól; erővel, magabiztosan, és kellő agresszióval szembe kell nézni ezekkel a csapásokkal.”

Az újdonság egy sci-fi-szerű, utópisztikus klippel együtt érkezett a díjnyertes filmrendező, Jared Hogan rendezésében. A Kijevben forgatott terek és a titokzatos szereplő elképesztő látványa szippant be még inkább a Muse ikonikus világába.

A formáció jelenleg több új zenén dolgozik, így hamarosan további újdonságok várhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4316811314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum