RockStation

Ősszel érkezik az új Rasmus-album

A címadó dal már meghallgatható

2022. június 13. - sunthatneversets

the_rasmus_jezebel_press_1_main_photo_venla_shalin.jpg

Debütált a Rasmus ősszel megjelenő új albumának címadó dala, a Rise. A finn zenekar alig egy hónappal az album őszi megjelenése után, október 17-én játszik majd Budapesten. /Fotó: Venla Shalin/

Nem sokkal azután, hogy a The Rasmus Finnországot képviselve lépett fel az Eurovíziós Dalfesztivál olaszországi döntőjében, most egy új dallal térnek most vissza. A Rise (Emelkedés) egy lendületes, energikus rocknóta nagyzenekari motívumokkal, aminek az írásában és készítésében Desmond Child is közreműködött.

”A Rise a depresszió elleni harc küzdelmeiről szól. – mondta el Lauri Ylönen énekes. – Sok mentális problémával küzdő ember számára a covid időszak volt az utolsó csepp a pohárban, én is közéjük tartozom. A klipben és a kislemez borítóján a lábainkál látható, a “gyökereket” játszó táncosok azokat a gonosz erőket szimbolizálják, amelyek a föld alá próbálnak lehúzni bennünket. A dalnak azonban összességében pozitív üzenete van: ne adjuk fel a küzdelmet, bármilyen keményen is bánik velünk az élet.”

Az új dal egyben a régóta várt új nagylemez címadója is. A Rise album szeptember 23-án jelenik meg a Playground Music gondozásában. A felvételeken egyaránt hallható lesz a korábbi gitáros, Pauli Rantasalmi, valamint a nemrég csatlakozott Emilia ‘Emppu’ Suhonen is. A nagylemez a digitális verziók mellett CD és vinyl formában is elérhető lesz, illetve egy 1000 darabra limitált box set-ként is megjelenik, ami a fizikai formátumok mellett zenekaros kitűzőt, dedikált zenekari fotót és egy 48 oldalas füzetet is tartalmaz majd, fotókkal, dalszövegekkel.

A finnek a dalt június végén egy különleges, jótékonysági koncerten is előadják Görögországban: a Desmond Child Rocks The Partheon című eseményen a Rasmus Alice Cooper, Bonnie Tyler és persze az esemény névadója mellett lép fel az athéni Akropolisz lábánál álló Herodes Atticus Odeonja színházban. A nyári fesztiválok után pedig headliner turnéra indulnak ősszel: Budapesten október 17-én játszanak a Barba Negra Music Clubban.

A koncertről további infók ITT találhatóak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9117855825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum