RockStation

A visszaszámlálás elkezdődött: szeptember 15-én az A38-on koncertezik a VOLA

2022. szeptember 04. - sunthatneversets

vola.jpgA dán-svéd progresszív metál banda Witness című lemezét mutatja be a Hajón, vendégeik az ausztrál Voyager és a nevadai Four Stroke Baron lesznek.

A műfajilag sokszínű dán-svéd VOLA tavaly jelentette meg Witness című új lemezét a Mascot Records gondozásában. A 2006-ban alakult koppenhágai csapat “Applause of a Distant Crowd” című albumuk megjelenése után három évvel ismét elmerült a nyúlüregben, hogy megismerje az emberi kapcsolatok fejlődését, a társadalom gondolkozásmódját és ebből született a Witness.

A VOLA új dalait nagysikerű 2019-es európai turnéjuk után írta, ahol szinte mindenhol teltház előtt játszhattak, de felléptek a Dream Theater, az Anathema, a Katatonia, a Haken és a Monuments társaságában is.

Az album témái mind a borítótervben, mind a címben összefonódnak, ahogy Asger Mygind, a zenekar frontembere részletezi: “Az album borítóját nagyrészt a cím ihlette. Számomra a kép akár egy szem közelképét is ábrázolhatná, akár egy égő valaminek a nagyított képét. A szem esetében úgy képzelem, hogy az egy olyan emberé, aki szemtanúja egy eseménynek. Valami hatalmas és életet megváltoztató eseménynek. Az égés esetében a borítókép nézője az, aki szemtanúvá válik. Vagy talán ez az égés az, amit a szem néz. Akárhogy is nézem, a szemtanúság fogalma nagyon is jelen lévőnek tűnik a műalkotásban".

A VOLA lemezbemutatóján két vendégzenekar is fellép szeptember 15-én, a Voyager és a Four Stroke Baron.

Jegyek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6217922833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum