RockStation

Rock Nuggets Vol26. / Unto Others - Strength II... Deep Cuts EP (Roadrunner, 2023)

Van ott még, ahonnan ez jött

2023. február 21. - moravsky_vrabec

untoothersep2.jpg

A portlandi dark rock - goth metal csapat nemrég egy rövid EP-vel egészítette ki a 2021-es Strength lemez anyagát. A második felvonás hat dalt rejt 22 percben, és mindenképp érdemes a figyelemre.

Lassan másfél év telt el az Unto Others bemutatkozó albuma, a Strength megjelenése óta. Az Idle Hands utódzenekarának is tekinthető amerikai alakulat jellemzően pozitív kritikákat kapott rá, mi is szerettük. Mint kiderült, Gabriel Franco és zenésztársai sokkal több dalt írtak meg, mint amennyi a lemezre került, a próbák során összesen 25 témán dolgoztak. A korszellem azonban nem kedvez a hosszú albumoknak (a gyártási kapacitások meg a dupla lemezeknek), így a kiadó javaslatára előkeresték a láncfűrészt, és megnyesegették az akkori lemezanyagot. 

untoothers2023.jpg

A kapcsolódó interjúkban kihangsúlyozták, hogy ez a középlemez nem resztli vagy futottak-még matéria, és elég csak meghallgatni a Sailing In the Darkness nyitódalt, vagy a lentebb megkattintható Over Western Shores-t, hogy erről meggyőződjünk. Tényleg nem lehetett könnyű döntés ezeket lehagyni annak idején. Három dalt végül teljesen kidolgoztak, kettő pedig demóként szerepel. Ezek is teljes értékűek, csak a hangzásuk egyszerűbb. Végül egy meglepetést is kapunk, a Passion Rules the Game című Scorpions feldolgozást. Utóbbi szó szerint értendő, elég alaposan a saját képükre formálták. 

A továbbra sem enyhülő lemezdömpingben nem könnyű megragadni a figyelmet, különösen nem egy EP-vel. A Strength II... Deep Cuts azonban méltó a rivaldafényre. Ha bejön a régi Ghost, a lazább Paradise Lost, esetleg még mindig betöltetlen a Type O Negative utáni űr, akkor van egy tippünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr718052122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum