RockStation

A Metallica részesedést vásárolt egy lemezgyártó cégben

2023. március 19. - moravsky_vrabec

metallica_group_72seasons_tim-saccenti_04.jpg

A Furnace Record Pressing nevű független amerikai gyártó mostantól a Metallica saját kiadójának többségi tulajdonába került.

A vállalatot Eric Astor alapította 1996-ban, aki ügyvezetőként dolgozik majd a tranzakció után is, sőt, a teljes menedzsment a helyén marad. A Metallica és a Furnace már évek óta dolgoznak együtt, beszédes adat, hogy az utóbbi alig 10 évben több, mint 5 millió bakelitlemezt gyártottak csak a thrash legendák számára - főként a korábbi anyagaik újrakiadásait. Természetesen akad más megrendelőjük is, akikre a továbbiakban is számítanak.

A kapcsolódó nyilatkozatokban hangzatos kijelentéseket olvashatunk a független szellemiségről és a minőség iránti szenvedélyről, de a cinikus énünk inkább arra gondol, hogy (a) ez egy remek befektetés a vinyl iránti töretlen kereslet idején, (b) ha kapacitáshiány lépne fel, majd szépen előreveszik a soron Hetfield-ék anyagait. Valószínűleg az április 14-én érkező új Metallica album, a 72 Seasons bakelit verziói is már egy raktárban várják a megjelenést, hiszen már csak 4 hét van a jeles dátumig. Addig is hallgassuk meg a legfrissebb előzetes dalt, a címe: If Darkness Had a Son

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8418074752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum