RockStation

A Ghost nyerte a svéd Grammis díj rock-metal kategóriáját

2023. május 05. - moravsky_vrabec

ghost_2022.jpg

A Grammis díjat szokás a svéd Grammy-nek is hívni, és mivel az ország bővelkedik világszínvonalú előadókban, a díjazottak is nagyobb figyelmet kapnak. 

Május 3-án adták át a legrangosabb svéd zenei kitüntetést, a Grammis díjat. Az este egyik nagy győztese a Ghost volt, akik nemcsak a Rockstation-kompatibilis kategóriában (Az év hard rock/metal albuma) győzedelmeskedtek az Impera lemezzel, de jelölték még őket Az év előadója és Az év albuma díjakra is. Nem titok, örülünk Tobias Forge sikerének, mert a Ghost valami igazán egyedit és minőségit képvisel, az már csak extra, hogy a közönség és a "szakma" is elismeri ezt. 

Emlékezzünk meg a többi hard rock/metal jelöltről is, ha már ilyen erős volt a tavalyi svéd mezőny: 
Amon Amarth - The Great Heathen Army (kritika ERRE)
Arch Enemy - Deceivers (erről is írtunk, ITT
The Halo Effect - Days of the Lost (a lelkendezésünkért IDE tessék) 
Watain - The Agony & Ecstasy of Watain 

A Ghost idén sem pihen, május 18-án egy feldolgozás EP-t készülnek megjelentetni Phantomime címmel, erről a Genesis - Jesus He Knows Me átértelmezését már meg is tudjuk mutatni. Ti melyik 2022-es svéd albumnak adtátok volna az elismerést? 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618116920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum