RockStation

“History Rocks” néven világméretű, múzeumokat érintő kampányt indít útjára a Sabaton - Jön a „The War To End All Wars – The Movie”

2023. június 13. - rockstation


“History Rocks” néven múzeumokat érintő kampányt indít útjára a Sabaton - Jön a „The War To End All Wars – The Movie”

A svéd heavy metal brigád, bár idén koncert szünetet tart nálunk, jó okkal teszi mindezt, hiszen valami nagyon fontos és különleges dolgon ügyködik: a Sabaton világméretű múzeumi kampányt indít útjára “History Rocks” néven. A projekt középpontjában a banda új animációs filmje, a „The War To End All Wars – The Movie” áll, amelyet 2023. november 11-én, a fegyverszünet napja körül vetítenek a résztvevő múzeumok a világ minden táján.

A kampány egyfajta jótékonysági kezdeményezés, a zenekar szeretné felhívni a figyelmet a történelem fontosságára, céljául tűzte ki, hogy minél több embert ösztönözzön arra, hogy látogassa meg helyi múzeumait.


A projektben szeretettel várják a résztvenni kívánó múzeumokat, a kicsitől a nagyig. Az egyetlen feltétel a vetítés lebonyolításához megfelelő felszereléssel és audiovizuális berendezéssel kell rendelkezzenek.

A Sabaton menedzsere és basszusgitárosa, Pär Sundström a következőket mondta el a kezdeményezésről:

„Izgatottak vagyunk, hogy elindíthatjuk ezt a projektet! Hiszünk abban, hogy a „The War To End All Wars – The Movie” című filmet a világ múzeumaiban vetítve arra ösztönözhetjük az embereket, hogy értékeljék történelmünk megőrzésének és megismerésének fontosságát. És mi lehet ennek jobb módja, mint egy szórakoztató, adrenalinnal teli animációs filmmel átitatni a történelemoktatást?”


Pär hozzátette: 

„Ez egy fantasztikus módja annak, hogy egy vadonatúj közönséget rávegyen arra, hogy látogassa meg helyi múzeumait. Zenekarként nagyon fontosak számunkra a múzeumok, különösen a katonai és történelem központú múzeumok – sokat tanultunk tőlük. Szeretnénk, ha a világ kíváncsi lenne, és örülnénk, ha az emberek valóban szeretnének tanulni a múltról. Az egyetlen módja annak, hogy emberségünk fejlődjön, ha megismerjük a múltunkat, és értékeljük azokat az áldozatokat, amelyeket azért hoztak, hogy úgy éljünk, ahogyan élünk.”

Már a kampány kezdete előtt néhány múzeum megerősítette részvételét a „The War To End All Wars – The Movie” világpremierjén. Ezek pedig a következők:

The Tank Museum, Dorset, United Kingdom
Arsenalen – The Swedish Tank Museum, Strängnäs, Sweden
Aeroseum, Gothenburg, Sweden
Michigan’s Military Heritage Museum, Jackson, Michigan, United States

A Yarnhub Animation Studios együttműködésével született meg a „The War To End All Wars – The Movie”, mely a Sabaton 2022. március 4-én megjelent 10. nagylemezének, a „The War To End All Wars” dalaira épül. A jelenetek az első világháború egyes momentumait mutatják be, így a nézők a kapcsolódó dalokat, azok szövegét és mondanivalóját is jobban megérhetik. Ez egy zenei és történelmi utazás egyben. 

A “The War To End All Wars – The Movie” angol nyelven jelenik majd meg, de számos nyelven felirattal is elérhető lesz.

A tervek szerint a  „History Rocks” a  2023. november 11-e körüli két héten belül játszódik majd, ami megfelelő időpont a projekthez, mivel az első világháború végére emlékezik. A „The War To End All Wars – The Movie” című film vetítése ” tökéletes alkalom lesz arra, hogy az emberek többet megtudjanak a történelem e kulcsfontosságú részéről, és elgondolkodjanak a háborúban harcolók által hozott áldozatokról. 

A Sabaton arra kéri rajongóit, hogy osszák meg ezt a projektet a helyi múzeumaikkal, hogy bevonják őket és csatlakozzanak ehhez a példátlan kezdeményezéshez. A „History Rocks”-szal a zenekar azt reméli, hogy a történelem iránti szenvedélyét kiterjeszti a globális közönségre.


“The War To End All Wars - The Movie” trailer: 


 
Tvábbi információk a "History Rocks" projektről: 
https://movie.sabaton.net

Sabaton - „The War To End All Wars" termékek a H-Music Shopon:
bit.ly/3qBP9Cz


H-Music online:
H-Music Webshop
H-Music Facebook
H-Music YouTube
H-Music Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1218145254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum