RockStation

Motörhead klasszikust dolgozott fel a Sabaton

Körítésnek pedig videó és egy EP érkezett

2023. április 17. - moravsky_vrabec

sabaton2022.jpg

A Sabaton környékén továbbra is magas fordulatszámon pörögnek az események. Elindult az aktuális Európa-turné, új dallal és videóval jelentkeztek, és már teljes az új EP-trilógiájuk is. De csak haladjunk szép sorban - a Tovább gomb után!

A Sabaton mostanra a power metal műfaj élharcos zenekara lett (pun intended), ehhez pedig a legjobb út, ha rendesen kiszolgálják a közönséget. Bár új nagylemezről egyelőre nem szólnak a hírek, mégis van miről beszélni, illetve a rajongóknak mire költeni. A tavalyi The War to End All Wars lemezt egyszer már megturnéztatták, de még a nyári fesztiválszezon előtt gyorsan szaladnak egy újabb kört Európában. A túra a múlt héten kezdődött, és május végéig tart, hozzánk legközelebb Bécsben játszanak, május 7-én, a Wiener Stadthalléban. A honlapjuk szerint már nem sok jegy maradt. 

Aki otthon élvezné a művészetüket, annak új dallal szolgálhatunk, ami ezúttal egy különlegesség. A Motörhead klasszikusát, az 1916-ot dolgozták át, és meglepően finoman bántak az eredetivel. A dal teljesen témába vág, ugyanis a Somme-i csatát dolgozza fel, ami az első világháború egyik legsúlyosabb, legtöbb emberáldozatot követelő összecsapása volt. Joakim Brodén énekes szavaival: 

Úgy gondoltuk, hogy az 1916 tökéletesen illik majd erre az EP-re, nemcsak azért, mert az első világháborúról szól, hanem azért is, mert egyszerűen imádjuk ezt a dalt. Lemmy látott egy dokumentumfilmet a Somme-i csatáról, és az ihlette a dal megírására. A szövege nagyon érzelmes, és tökéletesen leírja a fiatal katonák élményeit, akik javarészt még gyerekek voltak. Ez a dalszöveg mindig meghat engem, sosem tudom kiverni a fejemből. Mi ezzel tisztelgünk a világ egyik legnagyobb bandája előtt, és fejet hajtunk azok előtt, akik a legnagyobb áldozatot hozták az első világháborúban. 

Az 1916 feldolgozáshoz egy videóklip is készült, amit Birmingham-ben forgattak, és megjelenik benne Phil Campbell és Mikkey Dee is, a néhai Motörhead-ből. Az új dal nem egymagában látott napvilágot, hanem egy EP-n, ami a Stories from the Western Front címet kapta. A félórás kiadványon további 6 dal található, ezek a Sabaton korábbi albumain már megjelentek. Annyi a közös bennük, hogy a témájuk a nyugati front eseményeihez kapcsolódik. 

Ezzel már komplett a zenekar világháborús EP trilógiája. A tavalyi Weapons  of the Modern Age, valamint az év eleji Heroes of the Great War hasonló koncepciót követett, mint most a Stories from the Western Front: egy-egy új dal mellett korábban már megjelent dalokat tartalmaztak. Az az érzésem, lesz még hír bőven a svédek háza tájáról, mielőtt elkészülnek a következő nagylemezzel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4418103106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum