RockStation

Idén 25 éves a Sabaton, komoly meglepetésekkel készülnek

Meg persze egy új lemezzel is

2024. január 03. - moravsky_vrabec

sabaton2022.jpg

A nálunk is népszerű power metal csapat 1999-ben alakult, eddig 10 nagylemezük jelent meg. Az azóta eltelt 25 évben folyamatosan fejlődtek, ma már nem sok olyan rockkedvelő van, aki ne hallott volna a tankos-terepgatyás svédekről.

A zenekar egyik sajátossága, hogy a dalaikban történelmi eseményeket, elsősorban háborúkat dolgoznak fel, a legutóbbi két nagylemezük az első világháború ismert és kevésbé ismert történéseit mutatta be. A ma is aktív két alapítótag, Joakim Brodén énekes és Pär Sundström basszusgitáros-zenekarvezető osztottak meg néhány részletet arról, mi is várható tőlük a jubileumi évben. Persze gondosan ügyelve rá, hogy maradjon még puskapor (pun intended) későbbre is. 

Előszöris az év egy-egy hónapját egy-egy nagylemezüknek szentelik majd, kezdve a Primo Victoria debütalbummal. Lesznek kapcsolódó rendezvények, ahol a zenészekkel együtt meg lehet hallgatni a teljes lemezeket, majd háttérinfókat, kapcsolódó sztorikat mesélnek. Szerveznek vetélkedőket, egyéb játékokat, amelyek nyertesei exkluzív díjakat kapnak, de természetesen lesznek megvásárolható ajándéktárgyak is. Eddig nem látható fotók és videók is napvilágot látnak, érdemes bekövetni a Sabaton közösségi felületeit - ha eddig még nem tettétek volna. 

A nagy nosztalgiázás mellett az év megkoronázása egy új Sabaton album lesz. A zenekar az elmúlt hónapokat intenzív dalszerzéssel töltötte, január végén már a felvételeket is megkezdik. A lemez témájáról annyit árultak el, hogy nem az első világháború lesz, de marad a történelmi témaválasztás. Úgy hisszük, hallunk még róluk a közeljövőben, addig is, ha esetleg kimaradt volna, hadd ajánljuk legutóbbi albumuk, a 2022-es The War to End All Wars ismertetőjét

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7918293699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum