RockStation

A Yonaka és a Halflives nyit az Asking Alexandria előtt

2023. június 21. - sunthatneversets

photo_oct_08_2_41_39_pm_1_1.jpg

Július 2-án nem fogunk unatkozni a Budapest Parkban: az 5 év után visszatérő Asking Alexandria előtt az NME által a következő nagy brit rockegyüttesnek kikiáltott Yonaka és a francia alternatív-rockban utazó Halflives játszik.

A Yonaka története Brightonban kezdődött, ott találkozott Theresa Jarvis énekesnő, Alex Crosby basszusgitáros, Rob Mason dobos és George Werbrouck-Edwards gitáros, a kémia pedig instant működött és hamarosan már együtt játszották fergeteges pop, rock és hip-hop ötvözte dalaikat. Ahogy a hírük szárnyra kapott, hamarosan azon kapták magukat, hogy az NME a következő nagy rockegyüttesként üdvözölte őket, országszerte pedig olyan zenekar előtt bizonyíthattak, mint a Fever333, a The Libertines, a Courteeners és a Bring Me The Horizon. Utóbbi csapattal közös dalt is kiadtak. Az egyre növekvő rajongótáboruk még a zenekari tagok egymáshoz illő Yonaka-tetoválásait is lemásolta. Így minden készen állt, hogy berobbanjanak 2019-es debütáló albumukkal, amely a kritikusok elismerését is kivívta. A csapat azonban nem kényelmesedett bele a gyorsan jött hype-ba, leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy kiaknázzák a még bennük lévő lehetőségeket és tökéletesítsék stílusukat. Brightoni stúdiójukba visszavonulva végül megtalálták azt a szunnyadó belső hangot, amelyet mindig is kerestek és Seize the Power című 2021-es lemezük is már ennek a lenyomata. A Yonaka új dalokkal és magabiztosabban, mint valaha tér vissza Budapestre az Asking Alexandria előtt, hogy felforgassa a Budapest Parkot.

A július 2-i koncerthez csatlakozik a Halflives is. Az Olaszországban alakult, jelenleg Párizsban alkotó zenekar Linda Battilani énekesnő köré épülő alternatív rock zenekar, akik korábban az Icon For Hire-rel is turnéztak. Velük lesz hát teljes az este, garantálva a jó hangulatot, mielőtt a See What’s On The Inside című lemezével visszatérő Asking Alexandriát köszönhetnénk a nagyszínpadon.

Jegyek a koncertre ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5718151032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum