RockStation

Crying Mantis - Itt a YEWO új dala

2023. október 27. - rockstation

yewo2023.jpgÚj dallal érkezik a YEWO, ami már a második nagylemez előhírnöke, és egyben a legbulisabb, legpörgősebb dal a lemezről. A Crying Mantis és a hozzá kapcsolódó infók az alábbiakban találhatók meg.

A Crying Mantis az elsõ single a második YEWO lemezrõl! A dalt Kalmár Boti szerezte, méghozzá jól megszokott hangszerét, a Hammond Orgonát hátrahagyva, elektromos gitáron. A nyáron már a Mûvészetek Völgyén debütált élõben a nóta és hatalmas siker volt a közönség körében!

Szövegileg egy tipikus rákenroll témát dolgoztunk fel. Egy srác saját gyávasága miatt túlságosan fél egy lányt közel engedni magához, ezért szakít vele, amin a lány annyira megsértõdik, hogy vadászni kezd rá, hogy megölje. A saját tinédzserkori töketlenkedéseinket és a felelõsség elõl való menekülést szerettük volna megidézni ezzel. Azzal, hogy megbántunk valakit, olyan sebeket okozhatunk amik nehezen gyógyulnak, és ameddig nem nézünk szembe ezzel, addig a múltunk hibáitól sem tudunk nagyon szabadulni.

A “Crying Mantis” hangszerelésileg is egy klasszikus rock nóta, ezúttal elhagytuk a YEWO-ra jellemzõ szintetizátor-kavalkádot, és vissza álltunk egy egyszerû dob-basszus-gitár felállásra, melyben idõnként vendégszerepel csak az orgona, és egy pillanatra feltûnik Erdei Sári is a szaxofonon, akivel elõször a “Pretty Sailor” c. dalunkban kollaboráltunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6818243063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum