RockStation

Jeff Loomis gitáros kilépett az Arch Enemyből

2023. december 30. - moravsky_vrabec

arch-enemy-2022.jpeg

Kilenc év közös zenélés után Jeff Loomis kilépett az Arch Enemyből. A válás baráti módon zajlott, a zenekar már bejelentette a szőke gitáros utódját is.

Jeff Loomis a Nevermore gitárosaként lett ismert, mint a zenekar fő dalszerzője. Az Arch Enemy előtt szólólemezeket is készített, szám szerint kettőt. Bár az AE számára is írt dalokat, ezek végül nem kerültek lemezre, állítólag nem passzoltak a zenekar stílusához. Jeff kreativitását így leginkább a szólózásban élhette ki a zenekar fedélzetén. Csak találgatni tudjuk, hogy mindez mennyire játszott közre abban, hogy végül kilépett, mindenesetre mindkét fél igyekezett szépeket mondani a váltás kapcsán. 

Jeff: "Az Arch Enemy zenekarban töltött időm véget ért. Kilenc évig remekül éreztem magam velük, együtt zenéltünk és turnéztunk, de most itt az ideje, hogy az életem egy új szakaszába lépjek. A legjobbakat kívánom Alissának, Michaelnek, Sharlee-nek és Danielnek, akikre örök barátomként tekintek. Szeretnék köszönetet mondani a stábunk tagjainak is, akik mindig kedvesen bántak velem. Hihetetlenül elkötelezetten és keményen dolgoznak, nélkülük nem tudnánk ilyen koncerteket adni. Köszönöm az éveken át tartó támogatásotokat, és boldog újévet!"

Michael Amott gitáros, zenekarvezető: "Nagyon örülök, hogy Jeff csaknem egy évtizeden keresztül az Arch Enemyben zenélt, óriási volt együtt turnézni a világ körül. Már azelőtt barátok voltunk, mielőtt együtt zenéltünk, és remek érzés, hogy azóta még közelebbi cimbik lettünk. Tiszteletben tartjuk, hogy most az élete olyan szakaszába lép, amihez el kell hagynia az Arch Enemyt – csakis a legjobbakat kívánjuk neki a továbblépéshez!"

Jeff utódja Joey Concepcion lesz, aki már korábban is feltűnt kisegítő gitárosként, de az Armageddon zenekarban Michael tesójával, Christopher Amott-tal is együtt játszik. A csapat minden bizonnyal vele érkezik jövőre Magyarországra is: október 23-án az In Flames és a Soilwork társaságában, a Barba Negrában csapnak egy melodeath bulit.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1818291619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum