RockStation

Nest of Plagues - Erős üzenet egy kis csillámporral megszórva

Itt a ‘Suffer Together’, a ‘Hellsolation’ című album első előfutára

2024. március 15. - rockstation

nest_of_plagues_2024.jpgElőfordult már veled olyan, hogy egy buliban akkor is magányosnak érezted magad, ha a legközelebbi barátaid vettek körül? Érezted már magad mentálisan teljesen elszigeteltnek annak ellenére, hogy nem voltál egyedül és a környezeted mindenben próbált támogatni? A ‘Suffer Together’ a Nest of Plagues harmadik konceptalbumának első előfutára, amely a társas magány témakörét dolgozza fel, a hozzá készült videoklipben pedig ez a mondanivaló egy csillogó köntösben jelenik meg - hiába van egy kád pénzed és hiába folyik a pezsgő a partibuszban, ha a magány felzabál legbelül. A szeptember elején megjelenő ‘Hellsolation’ egy személyes és őszinte történetet mesél el arról, hogy a zenekar hogyan kezelte az elszigeteltség érzését és hogyan küzdött meg mentális problémákkal az elmúlt évek során.

Dani: “5 éve diagnosztizáltak OCD-vel, azaz kényszerbetegséggel. Az előző albumunkon, a ‘To Kill A God’-on főleg azt dolgoztuk fel, hogy hogyan próbáltam meg együtt élni ezzel a mindennapokat megkeserítő betegséggel. A ‘Hellsolation’ is ezt az irányt folytatja, de más oldalról közelíti meg ezeket a modern társadalomban egyre gyakoribb problémákat. A szövegek ezúttal is főleg a saját személyes történetemet mesélik el, de helyet kapnak köztük olyan, a környezetünkben lévő emberek történetei is, akik hasonlóképpen küzdenek a magánnyal és más mentális nehézségekkel. A tanulság az egészben az, hogy bármit is teszel, végső soron csak magadra számíthatsz - és ez semmiképpen sem egy negatív üzenet, ugyanis minden egyes ember elmondhatja magáról, hogy van egy biztos pont az életében, aki történetesen saját maga. Tehetsz azért, hogy jobban érezd magad, megtaláld a saját támogató közeged és szembenézz a félelmeiddel.”

A budapesti Nest of Plagues dalszövegeiben olyan modern társadalmi problémákra reflektál, mint a szociális szorongás, a depresszió és a magány. Ezzel az üzenettel arra ösztönöznek, hogy ne féljünk szembenézni a démonainkkal és merjünk kapcsolatba lépni egymással, használjuk a közösség erejét. A korábban magát metalcore / deathcore műfajba soroló banda új albuma már elszakad a korábbi hangzásvilágtól és inkább a groove metal / alternatív metal jelzőkkel írható körül leginkább, de a core hatásokat nem teljesen engedte el. A Nest eklektikus arculatával és erőteljes színpadi megjelenésével egy kis humort és jókedvet varázsol oda, ahol úgy tűnik, csak sötétség vár.

A dalt Vári Gábor, a Miracle Sound producere keverte és masterelte. A videoklipet Peter John Kiss készítette. Az artworköt és a merch designt Szalay Sándor készítette.

‘Suffer Together’ merch előrendelés ITT!

 

Közelgő bulik:

03.15. Győr, A Beton
03.16. Budapest, Szimpla Kert
03.23. Oradea, Gekko Pub

Szeptemberi turnédátumok az Orphaned Land vendégeként:

 11.09.   SIEGBURG, Kubana
12.09.   HANNOVER, Faust
13.09.   LEIPZIG, Hellraiser
14.09.   KRAKOW, Zascianek
15.09.   WARSAW, Hydrozagadka
18.09.   BUCHAREST, Quantic Club
19.09.   CLUJ NAPOCA, Form Club
20.09.   PRAHA, Futurum
21.09.   KOSICE, Coloseum
22.09.   BRATISLAVA, Randal Club
23.09.   MUNICH, Backstage Halle
24.09.   TRIER, Mergener Hof
25.09.   HAMBURG, Logo
26.09.   LEEUWARDEN, Neushoorn
27.09.   OSNABRÜCK, Bastard Club
28.09.   COLOGNE, Gebäude 9
29.09.   WEINHEIM, Café Central 

Social linkek:

Facebook: https://www.facebook.com/nestofplagues/
Instagram: https://www.instagram.com/nestofplagues/
YouTube: https://www.youtube.com/NestofPlagues
Spotify: https://spoti.fi/3nEXgrA
TikTok: https://www.tiktok.com/@nestofplagues
Bandcamp: https://nestofplagues.bandcamp.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8018353397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum