RockStation

A Behemoth esete a lengyel címerrel

2024. július 30. - Sweet Melancholy

behemoth_2022_2.jpgLengyelországban is zajlik az élet.  Még 2017-ben vádolta meg a lengyel kormány a Behemoth frontemberét, Adam "Nergal" Darskit, valamint a banda merch-felelősét  Rafal Wechterowicz-t és a web mesterét, Maciej G.-t azzal, hogy egy 2016-os, őszi turnét népszerűsítő plakáton és pólón használt dizájnnal megsértették a lengyel címert.  

A kissé hosszúra nyúlt jogi herce-hurca úgy tűnik idén július 26-án végérvényesen lezárult, ugyanis az ügyészség kimondta, hogy a szóban forgó és egyben vitatott grafika egy egyedi művészi installáció, de semmi esetre sem értelmezhető a Lengyel Köztársaság jelképének reprodukciójaként. 

A győzelmi mámorban úszó frontember nem is volt rest és gyorsan posztolt is egyet az Instagramon, amit alább olvashattok, eredetiben.

AD_4nXeqV0txsL9eNvmjSoW75AC9u6HHVMva4lrLNIkVQkrb6ytmXfytQhLXbVrCa22HilG7Vl7B1gKW-W71_3R0xPmkh8c1hvVWzWUEujVR2ZpW0rILaS0_la4HJJ_sKWXQQrn3elSKlrPiKiKqnNvOhEaf6Zc.png

A lengyel kormány is lehozta honlapján a  tényeket,  miszerint az ügyészség július 26-i döntése értelmében a Behemoth nem sértette meg a lengyel címert, és ezért nem perelhető be annak nem odaillő használatáért. 

És akkor íme a művészi kreativitás lengyel módra, azaz alább a címer vs merch jelenet látható:

AD_4nXeG8Cu8nLhmkg0wxsffwvTsBIJdxELqhCKby_QAMUB7XXpCTVCHPZYIncnArINi3kBuuCuzQv0N0yBrBkAstLh5jFEelHsjRZkU8hxoTm7j0riCLd8MBrbjpGIlWUtlBfGfq38nuJYgDlWGAREz6R-Yhkby.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1818456331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum