RockStation

Szó szerint szeretnivaló a Kiscsillag új klipje

Mi történik, ha egy rockzenekar tévedésből bekeveredik egy női tánccsapat öltözőjébe?

2024. augusztus 31. - rockstation

kiscsillag_76.jpgMozgalmas időszakát nyitja meg a nyár végén a jövőre 20 éves alterzenekar – az új dal az „első fecske” a tavaszi új lemezről. A Szeretnivalója c. szám a Kiscsillag jól bevált, gitáralapú hagyományait követi: az együttest 2016 óta erősítő billentyűs-gitáros-énekes Szesztay Dávid szerzeményét három gitárra hangszerelték, a szövegét pedig természetesen Lovasi András jegyzi.

A dalhoz készült videoklip betekintést enged egy nem is annyira elképzelhetetlen szituációba: mi történik, ha egy rockzenekar tévedésből bekeveredik egy női táncoscsapat öltözőjébe? Nagy-Golyán Nikoletta producer és Nesztinger Szilárd rendező-operatőr alkotásában kedvesen „meccselnek” a női és férfi energiák, a táncosokat és a Kiscsillag tagjait látva nem is csoda, ha „kell a nyugalom a szívnek, hogy ha sok a szeretnivalója”. Külön érdekesség, hogy négy és fél év után először jelennek meg Kiscsillag-klipben a zenekari tagok! A Szeretnivalója az első abból a három dalból, amivel a zenekar jelentkezik a tavasszal megjelenő legújabb lemezig.

A 2025-ös évet nemcsak az új album miatt várhatja a Kiscsillag-közösség, hanem mert a zenekar betölti a 20. életévét, amit tavasztól egy speciális, ünnepi koncertműsorral terveznek megünnepelni.

Lovasi András (Kispál és a Borz) és Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk) 2005-ben alapított hobbiegyüttesét gyakran „garázsrockzenekarként” emlegetik, de aki kicsit is követte a Kiscsillag körüli történéseket és zenéjét, tudja, hogy ez már jóval több annál, mint hogy zenészbarátok hangoskodnak a próbateremben: a kezdeti zúzós-gitáros világ azóta kiegészült egy jóval kifinomultabb, kísérletezőbb megszólalással, miközben mindig a klasszikus gitárzene adja az alapokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8518478839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum