RockStation

Hobo Blues Band – Bolondvadászat

2009. január 04. - sunthatneversets

A Hobo Blues Band és Földes László vitathatatlanul a magyar zenei élet kultikus alakulata/alakja. Harminc felett nincs ember talán akinek a Hobo Blues Band név hallatán halvány lila gőze nincs miről is van szó.

A Hobo Blues Band 2008-ban ünnepelte fennállásának  30. évfordulóját, melyet egy nagyszabású jubileumi koncerttel ünnepelt (az „Apák rock and rollja” koncertlemezen és DVD-n egyaránt megjelent), de az ünneplés emellett tovább folytatódott két könyv formájában. Az út vadabb felén című interjúkra építve mutatja be zenekar történet, míg a Bolondvadászat a méltán legendás 1984-es Vadászat új olvasata. Ráadásul ez utóbbi két különböző könyvformátumban is megjelent és mindkettőben benne van a lényeg, a dupla cd. A csak Hobo nevével fémjelzett könyv a bővebb kiadvány a maga 200 oldalával, míg a nálam is landolt, a zenekar nevével fémjelzett kiadvány egy picit szűkebb, már ami a könyv terjedelmét illeti, de kiállításában legalább olyan gyönyörű. A könyvben található illusztrációk Keresztes Dóra munkái, a középkori metszetek stílusában készültek, míg a fotókat Juhász Balázs és Gyenge Lajos készítették.

Tovább

Depeche Mode : kész az új lemez!

Az új Depeche Mode album 2009 áprilisában jelenik majd meg, az első dalt - melynek címe Wrong -  pedig februárban mutatják be. A hírek szerint a Wrong című dalhoz készített videoklip forgatása is nemrég fejeződött be, de egyelőre ezt, akárcsak a hivatalos stúdió hanganyagot hét pecsét alatt örzik (kíváncsi vagyok hány nappal a hivatalos bemutató előtt kerül fel a Netre...).

A zenekar a stúdiómunkák során összesen 18 dalt rögzített, de az albumra ezek közül csak 13 fog felkerülni. A többi sem megy veszendőbe; azokat EP formátumban tervezik kiadni.

Az új dalokról egy 2008. októberi sajtótájékoztató után elismeréssel nyilatkoztak az újságíró kollégák, tehát úgy néz ki, hogy ismét egy színvonalas  alternatív (pop-)rock lemezzel leszünk gazdagabbak 2009. áprilisában.

 UPDATE 2009. január 17.:

 A lemez pontos megjelenési dátuma: 2009. április 21.

Év eleji koncertdömping Metallica-val?

Lassan már mi sem bírjuk követni az év első felében nagy részben Budapesten megtartandó rock/metál eseményeket. Az oldal jobb szélén kint van egy csomó koncert, de azóta a hazai koncertszervezőknek újabb fellépőket is sikerült bejelenteniük december közepe táján így most egy kis összefoglalót tartunk azokról az eseményekből amikről még nem informáltunk benneteket:

Először is aki szereti a nyálas zenéket az elmehet a finn The Rasmus koncertjére, melyet február 18-án tartanak a Dürer-kertben. A Mátyás Attilát és az F.O. System-et kedvelők február 21-én a Petőfi Csarnokban nézhetik meg a kultikus csapatot. Ugyanitt március 11-én a 2006-ban Eurovizio-s dalfesztivált nyert finn „szörnymetál” csapat a Lordi teszi tiszteletét. Március 16-án a Dürer-kertben Eagles Of Death Metal, hogy a Queens Of The Stone Age fönök Josh Homme-mal a dobok mögött azt még nem tudni. Szintén a Dürerben 21-én folk metál a megint csak finn Moonsorrow tolnácsolásában.

Nem egészen rock, de néha előkerül a gitár is Pink dalaiban, aki a Budapest Sportarénában ad koncertet március 24-én. Előtte nap ugyanitt AC/DC, úgyhogy gyors színpadbontás és építés várható. Aki darkosodni akar annak az A 38-on április 3-án a legendás The Systers Of Mercy zenél, aki pedig klasszikus heavy metálkodni szeretne az menjen a svéd Hammerfall koncertjére április 12-én a Petőfi Csarnokba.

A legnagyobb durranást – már ha igaz lesz – a végére hagytam. A last.fm honlapján hetek óta kint van a Metallica budapesti koncertje, helyszín nélkül május 25-re prognosztizálva. Cáfolatok nem igen jöttek ezzel kapcsolatban, igaz megerősítés se. Minden esetre a metallica.com még nem közli a dátumot, de nem zörög a haraszt ugye …... legalábbis remélem.

Ettől nem leszel depis : Depresszió - Egyensúly

Megmondom frankón nekem a Depresszió-val való megismerkedésem elég felületesre sikerült. Valahogy úgy voltam vele, hogy zenéjük kimerül abban, hogy a Machine Head találkozik a Tankcsapdával, konkrétan Lukács Laci szövegeivel, azt ennyi. Igazából valahol az igazság itt is rejtőzködik, de ennyivel azért ne intézzük el a dolgot.

Én még annak idején a Tankcsapdán edződtem, de a nálam egyel fiatalabb generáció már valószínüleg a Depresszión. Igazából aki egy kicsit keményebb zenére vágyott, mint a Csapda az itt megtalálhatta a számításait, Halász Feri szövegei pedig az évek múlásával egyre kifinomultabbak lettek, ha lehet ilyet mondani. Az Egyensúly már a csapat ötödik nagylemeze és akikhez szólni akar, azok megkapják azt amire várnak.

Tovább

BUÉK 2009

Welcome bekk, Boldog Új Évet mindenkinek!

Csak egy rövid bejelentkezés, hogy még élünk (ez így Szilveszter éjszaka után nem mindenkinél triviális...) és hogy miről olvashattok hamarosan a "redizájnolt" Rock STATION blogon.

Attis szorgalmasan dolgozott az Ünnepek alatt is, úgyhogy a következő albumokról olvashattok január első napjaiban:

Depresszió : Egyensúly
HBB : Bolondvadászat
Nadir : Those Who Bought The Rain
Seal : Soul (az új RS Light rovatban)
Nikson : So Far From Home
 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum